Liceul Tehnologic Ţicleni oferă specializări care trimit absolvenţii direct în câmpul muncii

Anul acesta, Liceul Tehnologic din Ţicleni vine cu o ofertă diversificată pentru absolvenţii claselor a VIII-a, dar şi pentru cei care doresc să urmeze cursurile post-liceale. În anul şcolar 2013-2014 sunt disponibile patru clase de a IX-a, pentru profilurile teoretice şi mai ales cele tehnologice. În plus, vor exista şi trei clase pentru cei care doresc să urmeze şcoala de maiştri.

Liceul Tehnologic din Ţicleni a fost înfiinţat în urmă patru decenii şi de atunci şi până în prezent mii de elevi au urmat cursurile în această instituţie de învăţământ. Cei care devin absolvenţi ai acestei unităţi de învăţământ au cele mai mari şanse să-şi găsească un loc de muncă la finalizarea studiilor. „Liceul Tehnologic Ţicleni este un liceu de tradiţie, un liceu de prestigiu în judeţul nostru. De la înfiinţare, din 1973, noi am şcolarizat peste cinci mii de elevi, în domeniul real şi tehnic, cu precădere în domeniul petrolier. În domeniul extracţiei de petrol încă se mai găsesc locuri de muncă, elevii noştri pe baza unui contract pe care îl avem cu compania petrolieră Petrofac beneficiază de foarte multe facilităţi pe parcursul studiilor, cât şi după absolvirea profilelor pe care le punem la dispoziţie”, a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Ţicleni.

Ofertă educaţională

În anul şcolar 2013-2014, Liceul Tehnologic din Ţicleni vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu patru clase de a IX-a, cu câte 28 de locuri fiecare. Cei care vor dori să urmeze cursurile liceale la seral se pot înscrie la clasa din domeniul mecanic.  „Oferta educaţională a liceului nostru conţine patru clase de liceu zi, dintre care una în filiera teoretică, profilul real matematică-informatică intensiv şi trei clase în filiera tehnologică. În profilul tehnic avem specializări în operator tehnică de calcul, tehnician în instalaţii electrice şi mecanic pentru întreţinere şi reparaţii. De asemenea avem şi învăţământ seral, o clasă în domeniul mecanic şi, foarte important, în fiecare an noi punem la dispoziţie şi învăţământ postliceal, în şcoala de maiştri, asigurăm două profile foarte cerute pe piaţa forţei de muncă, maistru mecanic şi maistru sondor la forajul sondelor”,  a precizat directorul unităţii de învăţământ, Mihai Istrate.

DOTĂRI

Liceul dispune de şase laboratoare: de fizică, chimie, foraj, electrotehnic, mecanic şi desen tehnic, trei cabinete de informatică dotate cu 50 de calculatoare conectate la internet, patru ateliere, o bibliotecă unde se regăsesc peste 20.000 de volume, o sală de sport, bază sportivă formată din două terenuri de sport, un cabinet de consiliere şcolară, dar şi un amfiteatru. 

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: