Scorpionii Roşii au defilat la inaugurarea Aleii Eroilor din Rovinari

În prezenţa a sute de oameni, autorităţile locale au inaugurat ieri Complexul Memorial - Aleea Eroilor închinat veteranilor de război şi ostaşilor din zonă, care de-a lungul timpului au pierit pe câmpul de luptă, apărându-şi ţara. Totodată, cei prezenţi la manifestări au putut să ia parte şi la dezvelirea bustului ridicat în memoria soldatului rovinărean Laurenţiu Lixandru, decedat în urmă cu doi ani în Afganistan.

dupa_dezvelirea_bustului_soldatuluiRovinărenii au avut parte joi de un moment cu adevărat istoric. Pentru prima dată la Rovinari a fost amenajată o alee a eroilor. Aleea reprezintă un loc de omagiu pentru sutele de eroi căzuţi la datorie, în primul şi cel de-al doilea război mondial, însă nici veteranii de război nu au fost uitaţi de autorităţile locale.

Manifestările au debutat cu dezvelirea bustului de circa 2,5 metri ridicat în memoria soldatului rovinărean mort la datorie, în Afganistan. „De Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, Primăria şi Consiliul Local Rovinari au prilejul să comemoreze eroul martir, Laurenţiu Lixandru, un tânăr care a plecat dintre noi, făcându-şi datoria pentru ţară chiar cu jertfa supremă, a murit pentru ţara lui, pentru poporul şi oraşul lui. Era datoria noastră să nu-l uităm, să amintim mereu oamenilor că ştim să ne facem datoria faţă de ţară. Iată că şi Rovinari are asemenea oameni şi am înălţat aici un bust, în capătul unei alei pe care am numit-o Aleea Eroilor. Putem spune că acum, tânărul nostru din Rovinari, este alături de Mircea, de Ştefan, de Vlad Ţepeş, de Alexandru Ioan Cuza, toţi marii eroi ai neamului şi ne mândrim cu asta”, a declarat Dorin Filip, primarul din Rovinari.

Cetăţenii prezenţi la eveniment s-au arătat încântaţi de iniţiativa autorităţilor locale de a înfiinţa un loc în care să fie comemoraţi eroii din zonă. „Este foarte frumos, este ceva deosebit pentru oraşul nostru. Nu am cuvinte. Este un oraş minunat, curat, liniştit şi pentru prima dată se inaugurează o astfel de alee închinată celor care şi-au dat viaţa pentru ţara asta”, a spus Valerica Istrate.

Scorpionii Roşii, în pas de defilare

aleea_eroilor_rovinari

Regimentul Scorpionii Roşii din cadrul Unităţii Militare Craiova au defilat la Rovinari cu această ocazie. „Avem onoarea să participe Regimentul Scorpionii Roşii, cel care este singurul drapel din ţară medaliat cu patru medalii. Acest lucru demonstrează că oltenii sunt şi soldaţi foarte buni. Sunt colegi ai soldatului pentru care am ridicat acest bust şi au ţinut şi dânşii să fie alături de noi la acest eveniment special. Ni s-a spus că suntem singurii din ţară care fac asta şi că s-au simţit obligaţi să comemoreze şi să onoreze jertfa supremă a soldatului”, a mai spus primarul Dorin Filip.

Prezenţi la eveniment au fost şi reprezentanţi a Prefecturii Gorj, Consiliului Judeţean Gorj dar şi parlamentari. Au avut loc ceremonii religioase susţinute de un sobor de nouă preoţi şi depuneri de coroane la bustul închinat soldatului care şi-a pierdut viaţa în Afganistan.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: