Lucrări de modernizare a străzilor la Ţicleni

Oraşul Ţicleni arată ca un adevărat şantier. Asta pentru că, în această perioadă, autorităţile locale au dispus începerea lucrărilor pentru construcţia şi reabilitarea unor străzi în diferite puncte ale oraşului. Mai mult decât atât, pe anumite tronsoane se dalează şanţurile pentru ca gospodăriile să nu mai fie afectate de inundaţii. Toate lucrările se efectuează cu bani de la bugetul local.

Edilul din Ţicleni, Radu Constantin, şi-a propus ca în cel mai scurt timp să asfalteze toate aleile şi străzile laterale din oraş. O parte din lucrările de construcţie şi reabilitare a străzilor au fost deja efectuate, iar altele sunt în curs de finalizare. Investiţiile care se derulează în această perioadă depăşesc140.000 lei, toate fiind suportate din bani publici. “Am finalizat strada Stangov de asfaltat, am plantat şi trandafiri pe această stradă, dat fiind faptul că este nouă. Am făcut şi o parcare în faţa stadionului, atunci când sunt meciuri să nu mai fie lăsate maşinile în centru şi peste tot. Lucrăm la asfaltarea străzii Varoagea, care are o lungime 150m. Mai lucrăm şi la dalarea a două şanţuri, care sunt în curs de recepţionare, unul de 200m pe Aleea Gutuiului şi un altul de 300m de la strada Petrolistului până în zona Lumezeanu-Dinică”, a declarat Radu Constantin, primarul din Ţicleni.

Pârâul Broscuţa le inunda terenurile

Localnicii din zonele în care se efectuează dalări ale şanţurilor spun că mai mereu existau probleme atunci când ploua abundent, apa intrându-le în gospodării. “Era necesar să se daleze acest şanţ deoarece erau probleme, pârâul Broscuţa inunda terenul. Acum, cu dalele montate sper să aibă loc apa să treacă, să nu ne mai inunde proprietatea”, a spus Tudor Stăncioi, localnic.

Autorităţile locale din Ţicleni au întocmit şi un studiu de fezabilitate pentru asfaltarea a câteva zeci de alei şi străzi laterale. Primarul Radu Constantin spune că va încerca să obţină fonduri guvernamentale pentru a efectua lucrările care se impun. “Am făcut un studiu de fezabilitate, vrem să asfaltăm circa 40 de alei şi străzi precum Aleea Trandafirilor, Crinilor, Sănătăţii, Liliacului, Şesu’ Stancului. Voi încerca să obţin fonduri de la Guvern, voi merge la Bucureşti foarte des pentru aprobarea lor, iar dacă nu se vor aproba până la anul voi începe să le asfaltez cu bani de la bugetul local”, a mai spus primarul Radu Constantin.    

În această perioadă, autorităţile locale din Ţicleni au în plan şi înfiinţarea unui parc de joacă în zona Tunşi.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: