Licitaţie pentru verificarea investiţiilor de la CE Oltenia

CE Oltenia ar putea încasa peste 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană ca urmare a investiţiilor pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.  Compania a prevăzut în Planul Naţional de Investiţii opt proiecte.

Compania a contractat acum câteva zile serviciile Institutului de Studii şi Proiectări Energetice SA contra sumei de 197.980 de lei pentru efectuarea auditului tehnic al investiţiilor cuprinse în Planul Naţional de Investiţii. Potrivit anunţului, este vorba despre investiţiile de la sucursalele Rovinari şi Işalniţa. Se vor verifica lucrările efectuate în perioada de analiză, concordanţa cu calendarul activităţilor prevăzute în contractul de finanţare şi vor fi prezentate modificările majore identificate comparativ cu cererea de finanţare. CE Oltenia a introdus în PNI următoarele proiecte şi date de începere a lucrărilor, unele dintre ele fiind aberante: Reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 7 pe lignit Işalniţa -2013, Reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 4, de 330 MW, pe lignit, Rovinari- 2013, Bloc de 500 MW, pe lignit, parametri supracritici-2013, Reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 5 de 330 MW, pe lignit-2014, Bloc pe lignit local, parametri ultrasupracritici Işaniţa-2015, Reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 3 pe lignit Turceni-2015, Reabilitarea şi modernizarea blocului nr.6, de 330 MW, pe lignit Turceni-2015, Centrală de cogenerare cu ciclu  combinat cu turbină pe gaz Craiova-2016.

Dacă, spre exemplu începerea investiţiei de la Rovinari înseamnă o vizită a administraţiei CE Oltenia în China şi încă una a chinezilor în România, atunci datele prezentate sunt corecte. De asemenea, ministrul economiei, Constantin Niţă, anunţa în campania electorală că în şase săptămâni, care au trecut, va fi formată compania mixtă de proiect pentru grupul nou de la Rovinari. Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: