Absolvenţii de liceu au termen pentru a deveni şomeri

Elevii care anul acesta finalizează studiile liceale trebuie să se înregistreze la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj până în data de 29 iulie ca fiind în căutarea unui loc de muncă dacă vor să beneficieze de indemnizaţie de şomaj. În cazul în care nu vor respecta termenul, nu vor mai putea primi acest sprijin de la stat.

Absolvenţii au obligaţia să se înregistreze ca persoană în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Conform AJOFM Gorj, această cerinţă este valabilă atât în cazul absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de bacalaureat cât şi în cazul celor care nu au promovat examenul maturităţii. Perioada de înregistrare este 31 mai-29 iulie. Pentru înregistrarea la agenţiile de ocupare, absolvenţii trebuie sa prezinte: actul de identitate original şi fotocopie; certificatul de naştere fotocopie şi original; actul de studii (adeverinţă de absolvire, certificate de absolvire sau diplomă de bacalaureat după caz) în fotocopie şi original; adeverinţă eliberată de medicul de familie din care să rezulte dacă este ”apt de munca” sau nu şi dosar cu şină, de carton. În cazul adeverinţei trebuie să rezulte că data absolvirii anului terminal a fost 30 mai 2014. 

Pentru a putea beneficia de indemnizaţie de şomaj, absolventul deja înregistrat este obligat ca după expirarea celor 60 de zile de la absolvire să depună un al doilea dosar care îi va conferii dreptul de a beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: