Solicită în instanţă revenirea la şefia UEF Motru

Ion Cojocaru a atacat în instanţă decizia conducerii unităţii prin care a fost destituit din funcţia de director al Uzinei de Execuţie Foraje (UEF) Motru. Cojocaru este ferm convins că membrii Consiliului de Administraţie nu au respectat legea atunci când au hotărât înlăturarea sa din fruntea instituţiei, iar acum cere repunerea pe funcţie, dar şi despăgubiri.

Fostul director al UEF Motru, Ion Cojocaru, spune că normal ar fi fost ca demiterea sa să se facă în baza unui audit intern, de către Consiliului de Administraţie al uzinei, nu în baza unei propuneri făcute de către administraţia CE Oltenia. “Consider că revocarea mea din funcţie a fost fără justă cauză şi din cauza asta am făcut acţiunea în judecată. Am cerut în instanţă repunerea pe funcţie şi calculul drepturilor băneşti până la repunerea pe funcţie. Directoratul a dat o hotărâre pentru revocarea mea din funcţie şi asta a fost nelegal. Consiliul de administraţie doar a supus la vot hotărârea directoratului, ceea ce e ilegal. Consiliul de Administraţie trebuia să ia decizie în baza unui audit. Nu s-a făcut un audit. S-a trimis corpul de control şi n-am primit nici acum rezultatul. Am făcut adresă să îmi trimită şi mie, ca să pot să mă apăr şi nu mi s-a trimis”, a declarat Ion Cojocaru.    

Până una-alta, Cojocaru nu va putea să revină nici la vechea meserie, cea de jurist. Actualul director al UEF Motru, Ilie Petrescu, spunea că Ion Cojocaru şi-a desfiinţat singur postul de jurist. Drept urmare, l-a înştiinţat că i se va încheia contractul individual de muncă. „Am avut un contract individual de muncă, ce a fost suspendat în momentul când mi s-a făcut contractul de mandat. După ce m-au revocat, automat contractul individual a fost reluat. Petrescu mi-a trimis o adresă că nu mai am loc nici ca muncitor la UEF Motru. Acum merg pe contestarea contractului de mandat şi pe urmă o să contest şi treaba asta”, a mai spus Ion Cojocaru.

În cazul în care magistraţii îi vor da câştig de cauză, rămâne de văzut dacă acesta va mai avea ce conduce, asta pentru că sindicaliştii din minerit au anunţat că uzina este pe butuci, fiind chiar în pragul falimentului.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: