Lider sindical: Domnul Vîlceanu nu e Ponta

Legea pentru pensionarea minerilor și energeticienilor la 52 de ani are nevoie de o completare pentru ca oamenilor să le fie recunoscute retroactiv condițiile grele de muncă.

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia speră să poată profita de faptul că un deputat de Gorj este ministru și să obțină o ordonanță de guvern, fără de care mii de oameni au sperat degeaba că pot ieși la pensie în acest an.

Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni, este convins că Dan Vîlceanu, ca ministru al Finanțelor, se va implica pentru a fi adoptată o astfel de ordonanță. Mai mult, Iovan vrea să fie recunoscute condițiile speciale și să fie plătite și contribuțiile aferente pe ultimii zeci de ani, de către stat.

“Are statul bani. Se poate găsi modalitatea să plătească acești bani guvernul. Când ai și ministru de Finanțe din Gorj? Domnul Vîlceanu nu e Ponta, să nu îi pese de oameni”, a spus Iovan.

Dan Vîlceanu este unul dintre cei mai huliți politicieni pe grupurile de socializare ale minerilor și energeticienilor din CE Oltenia și a spus de la început că grupa specială nu poate fi acordată retroactiv.

Vizualizări: 6,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: