Siwoo Chung: Ne dorim să investim la CE Oltenia și CE Hunedoara

Temocentralele din Gorj, Dolj și Hunedoara au fost vizitate în ultimele zile de reprezentanții unor firme din Coreea de Sud. Preşedintele BKB Energy, Siwoo Chung, a spus că firma pe care o reprezintă își dorește să investească în termocentralele complexurilor energetice Oltenia și Hunedoara.

BKB Energy, Hyunday Power Systems şi AKEDA sunt companiile care vor să preia termocentrala Mintia şi să investească aici 1,3 miliarde de dolari, unde ar urma să construiască o centrală pe gaze de 1.000 MW, fiind depusă în acest sens o ofertă neangajantă.

Companiile sunt totodată interesante să participe şi la proiectele de centrale pe gaze şi la cele fotovoltaice care vor fi derulate de Complexul Energetic Oltenia.

"Am mers la Complexul Energetic Oltenia, am vizitat toate termcentralele, dar şi terenuri de fotovoltaice. Locaţia era foarte bine pregătită, condiţiile erau suficient de bună şi dacă venim cu tehnologia şi finanţare din Coreea, proiectul sigur va reuşi", a declarat marţi preşedintele BKB Energy, Siwoo Chung, la o conferinţă la Bucureşti.

Coreenii spun că sunt pregătiți să investească miliarde de dolari. "Ştim că România, ca membră a Uniunii Europene, îşi asumă ţinte ambiţioase pentru reducerea emisiilor poluante, gazul natural fiind combustibilul de tradiţie. Avem expertiza şi finanţările necesare pentru a răspunde acestor deziderate. Astfel, ne dorim să investim atât în Complexul Energetic Oltenia, cât şi în Complexul Energetic Hunedoara, să construim centrale pe gaze naturale, de care România dispune, dar care să fie pregătite şi pentru utilizarea hidrogenului. Ne propunem şi să folosim depozitele de zgură şi cenuşă închise ale termocentralelor pentru construcţia de parcuri fotovoltaice. Suntem pregătiţi să investim câteva miliarde de dolari în aceste proiecte", a mai spus Siwoo Chung.

Delegaţia s-a întâlnit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte legate de intenţia companiilor sud-coreene de a investi în sectorul energetic românesc, în special în producţia de energie electrică, atât din surse clasice, cât şi regenerabile.

Vizualizări: 2,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: