Rușeț: CE Oltenia nu-și mai poate permite o situație de acest gen

Complexul Energetic Oltenia a explicat de ce solicită o garanție de trei milioane de euro pentru a livra la iarnă agent termic municipiului Craiova.

“Să nu uităm că Primăria Craiova a închis o societate care a lăsat în urmă datorii de sute de miliarde de lei vechi, bani pe care Complexul Energetic Oltenia nu îi va mai recupera. CE Oltenia nu-și mai poate permite o situație de acest gen”, a spus la Tele 3 Ion Rușeț, consilier al Directoratului.

Reacția vine după ce primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a criticat Complexul Energetic Oltenia pentru că cere o garanţie de 3 milioane euro pentru perioada iernii, pentru că altfel este posibil ca oraşul Craiova să nu mai fie încălzit. “Păi de ce să punem această garanţie pe care nu o foloseşte nimeni? Presupunem că avem aceşti bani: îi punem într-un cont şi nu se poate atinge nimeni de ei: nici Craiova, nici CEO nu îi poate folosi. Sper să înţeleagă că Termo Urban (n.r. - noua societate a CL Craiova de distribuţie a energiei termice în sistem centralizat) nu are nicio datorie către CEO, este pe zero. S-a constituit deja o garanţie de 250.000 euro, chiar 300.000 de euro, nu s-au atins de această garanţie că nu a fost nevoie. Şi atunci de ce să mai constituim o garanţie de 3 milioane de euro? Pentru care motiv?”, a spus Vasilescu.

CE Oltenia intenționează ca până în 2023 să externalizeze termocentrala Craiova II, care asigură agentul termic în capitala Băniei.

Vizualizări: 2,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: