Lider sindical: Ne amăgesc de zece ani cu strategia energetică

“Sunt peste zece ani de când parlamentarii ne amăgesc cu strategia energetică națională”, a spus Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia.

Popescu spune că autoritățile își aduc aminte de mineri doar în anii foarte secetoși sau în iernile friguroase. “Au nevoie de noi doar când e secetă, când nu bate vântul. Doar atunci sunt buni minerii. Noi ne ducem la serviciu și ne facem datoria. Domnii parlamentari, miniștri, europarlamentari și-au făcut datoria?”, se întreabă retoric liderul sindical.

Acesta pune la îndoială și restructurarea Complexului Energetic Oltenia, companie cu personal îmbătrânit, unde vor fi mii de pensionări în următorii trei-patru ani. “Ce plan de restructurare dacă în câțiva ani se pensionează mii de salariați? Noi ieșim jumătate la pensie pe cale naturală până în 2025. Dacă tot vor să închidă mineritul, să facă centralele pe gaze, să aibă oamenii în continuare locuri de muncă”, a spus Ion Popescu la Tele3.

Complexul Energetic Oltenia are peste 12.000 de salariați, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din țară. (A.A.)

Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: