Lider Transloc: Directorul Căilean și-a mărit salariul cu 55%

Șoferii Transloc, societatea de transport în comun din Târgu Jiu, amenință cu greva generală. Liderii lor spun că directorul și administratorii și-au umflat salariile, dar pentru muncitori au transmis că nu au bani. ”Pentru dânșii se găsesc bani, dar pentru noi, ăștia care ne punem viața în pericol. și pe cea a călătorilor, nu se găsesc bani”, a comentat Vasile Brânzan, lider sindical la Transloc.

Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al salariaților Transloc expiră în 31 martie, iar administrația și sindicatele nu s-au înțeles cu privire la un nou contract, deși au avut loc până acum 4 runde de negocieri.

Sindicaliștii spun că vor să obțină o creștere de 20% pentru salariați, lucru cu care conducerea societății nu ar fi de acord, considerând că acea majorare nu ar putea fi suportată de societate.

Liderii salariaților spun însă că nu banii sunt problema, ci lipsa de implicare a conducerii societății de a recupera sumele aferente gratuităților oferite de primărie și nu numai. ”Directorul meu nu este în stare să adune bani de pe unde îi are de luat. Casa de Asigurări de Sănătate are niște miliarde să ne dea, de 2 ani nu a plătit niciun concediu medical. Medicalele la oameni le-am plătit din banii societății. Am plătit chirie la imobile către Consiliul Local, a venit Curtea de Conturi și ne-a cerut să recuperăm banii, că nu trebuia să le dăm. Copiii de la clasele 0-VIII merg gratuit, dar trebuie să-și facă abonament. Din cei peste 8600, doar 1100 și-au făcut, deși merg mulți. De la Școala 11 sau Școala 4 n-a venit nimeni să-și ia abonament, dar îi găsesc controlorii mei pe autobuz. Și atunci ce să fac? Să-i dau jos? Nu suntem vaca de muls a Consiliului Local și a primăriei”, a declarat Vasile Brânzan, liderul sindical de la Transloc.

Sindicaliștii sunt supărați și pe primarul Marcel Romanescu, care le-ar fi transmis prin intermediul consilierilor locali care fac parte din Consiliul de Administrație al societății că nu va da un leu în plus pentru Transloc, pentru că prioritare sunt investițiile.

Liderii sindicali spun că vor face demersurile necesare pentru declanșarea conflictului de muncă. ”Voi face o informare către Inspectoratul Teritorial de Muncă, o grevă de avertisment, voi consulta oamenii mei să vedem în ce dată va fi. După aceea, va fi greva propriu-zisă, cu asigurarea a o treime din mijloacele de transport în comun. Dacă dânșii nu vor să discute cu noi și spun că nu există bani, în condițiile în care directorul Căilean și-a mărit salariul cu 55%, de la 5800 la 9000 lei, Consiliul de Administrație cu 100%. Pentru dânșii se găsesc bani, dar pentru noi, ăștia care ne punem viața în pericol și pe cea a călătorilor, nu se găsesc bani”, a mai spus liderul sindical.

Reprezentanții salariaților spun că vor depune documentele la ITM și la administrația societății la începutul săptămânii viitoare. Directorul Transloc, Vasile Căilean, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de acest subiect.

Vizualizări: 2,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: