PSD vrea Ministerul Energiei. „Andrei Maioreanu se descurcă foarte bine”

PSD îşi doreşte să preia Ministerul Energiei. Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, dă de înţeles că ar fi inclusiv social-democraţi gorjeni pregătiţi să conducă acest minister. L-a dat exemplu pe Andrei Maioreanu, în prezent secretar de stat.

Senatorul Florin Cârciumaru a explicat, la Tele 3, că PSD şi-a dorit mereu să preia frâiele Ministerului Energiei, însă nu au fost de acord colegii de alianţă: „Dintotdeauna ne-am dorit Ministerul Energiei, şi de această dată am încercat să luăm acest minister, dar colegii de alianţă nu au vrut să cedeze. Nu au fost de acord ca acest minister să plece de la ALDE la PSD”.

Chiar dacă sunt şanse mici ca Ministerul Energiei să fie condus de un social-democrat, Florin Cârciumaru crede că Andrei Maioreanu ar putea fi o variantă pentru postul de ministru al Energiei. „Nu avem ce face. Sunt colegii noştri de alianţă şi nu poţi să guvernezi fără alianţă. De la bun început, cei de la ALDE au vrut acest minister. Cele mai recente discuţii au fost acum două săptămâni. Trebuie să fie un mare specialist. Gorjul are mulţi specialişti în minerit şi în energie. S-ar găsi specialişti, dar trebuie discutat şi din punct de vedere politic. Domnul Andrei Maioreanu se descurcă foarte bine pe postul de secretar de stat. Este şi domnul Doru Vişan, tot gorjean de-al nostru. S-a văzut aportul dânsului”, a mai transmis Cârciumaru.

Vizualizări: 2,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: