Lideri politici din Gorj, despre planul de restructurare a CE Oltenia : Nu avem nevoie de un rezumat

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este tot mai discutat în spațiul public. Președintele companiei energetice, Daniel Burlan, a anunțat luni seara că urmează să facă public, în această săptămână, un rezumat  al acestui plan de restructurare. Această afirmația a stârnit reacție în rândul unor politicieni de la Gorj.

Radu Miruță, liderul USR Gorj, spune că nu există niciun motiv ca acest plan de restructurare să fie ținut ascuns. ”Nu avem nevoie de rezumat”, a mai afirmat Miruță.

”Nu este nevoie de rezumat care să fie filtrat prin mintea unora și a altora. Avem nevoie de planul propriu-zis care nu poate să fie secret sau ascuns. Dacă sunt câteva elemente care țin de politica concurențială se pot blura. Povestea asta că am cerut mai mult, dar vă dăm o firimitură, generează suspiciuni. Dacă faci un rezumat, nu există o acuratețe de 100% din rezumat și din ce există în întreg planul. Poate este un plan foarte bun și vor primi felicitări. Eu zic să nu se ascundem în spatele degetelor și să se asumăm ce se întâmplă acolo. Ar trebui ca fiecare să știe în ce măsură îi este afectată activitatea. Să ne spună care este baza legată pentru care aceste lucruri sunt secrete”, a spus Radu Miruță, la Radio Infinit.

Miruță mai este de părere că, dacă acest plan de restructurare nu va fi aprobat, urmează falimentul: ”Dacă nu se realizează, urmează procedura de faliment. Eu nu cred că se va duce acolo, mai ales că echilibrul energetic nu poate fi realizat fără CE Oltenia. S-a luat acel împrumut ca un Algocalmin, dar ce facem acum”, a mai afirmat liderul USR Gorj.

De aceeași părere este liderul PMP Gorj, Nicolae Davițoiu. Acesta spune că este nevoie să fie prezentate pasaje esențiale din planul de restructurare al CEO : ”Este foarte bine dacă va prezenta un rezumat. Depinde ce va cuprinde. Dacă vor fi pasaje neesențiale, mai bine nu-l publică. Ar trebui să hașureze porțiunile care fac referire la strategiile companiei. În rest, totul ar trebui să fie publicat, oamenii ar trebui să știe ce au de făcut, ce planuri își fac. Dacă nu va fi aprobat, cu siguranță va exista un dezastru pentru județul Gorj”, a spus Nicolae Davițoiu, liderul PMP Gorj. 

Vizualizări: 2,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: