Primari din Gorj, validați de instanță. Decizie amânată!

Mai mulți primari din județul Gorj care au câștigat alegerile din 27 septembrie au fost validați, luni, de instanțele de judecată. Deciziile nu sunt definitive, dar sunt executorii. Într-un singur caz s-a amânat validarea mandatului de primar.

Primarii din Cîlnic, Arcani, Plopșoru, Brănești și Turceni au fost reconfirmați în funcțiile de primari. Judecătoria Târgu Jiu le-a validat, luni, mandatele.

„Admite cererea. Validează mandatul domnului Vulpe Dumitru, pentru funcţia de primar, candidat din partea Partidului Naţional Liberal, declarat ales în urma alegerilor locale din data de 27.09.2020, organizate în Circumscripţia Electorală nr. 28 comuna Câlnic, jud. Gorj. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Judecătoria Tg-Jiu”, se arată într-una din deciziile instanței.

Dumitru Vulpe și-a recâștigat mandatul cu 66,31% din voturi.

Și liberalul Dumitru-Aristică Coiculescu a fost reconfirmat în funcție, cu 71,64% din voturi. Social-democratul Petre Grigorie își continuă activitatea în fruntea primăriei din Plopșoru, unde a fost reales cu aproape 42% din sufragii.

Situație similară la Brănești. Gheorghe Stochițoiu a fost din nou ales, cu peste 57% din voturi. Social-democratul conduce primăria din 2004.

„Admite cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 8 Turceni, jud. Gorj. Validează mandatul pentru funcţia de primar - doamnei Cilibiu Cristina, candidat din partea Partidului Naţional Liberal, declarat ales în urma alegerilor locale din data de 27.09.2020, organizate în Circumscripţia Electorală nr. 8 Turceni, jud. Gorj. Executorie, conform art. 534 alin.1 C. pr.civ. Cu apel, în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică în condiţiile art. 149 alin.3 din OUG nr. 57/2019, apel care se va depune la Judecătoria Tg- Jiu”, a mai decis instanța.

Cristina Cilibiu a câștigat alegerile cu aproape 67% din voturi. A avut doar doi contracandidați, de la PSD, fostul său partid, și PMP.

Un alt primar de oraș a fost validat, luni, în funcție. Este vorba de pesedistul Petre Narcis Remetea. Omul de afaceri a câștigat alegerile la o diferență de 6% față de principalul său contracandidat, primarul Marian Slivilescu. Proaspătul liberal a anunțat că va renunța la mandatul de consilier local.

Tot luni, Judecătoria Târgu Jiu a validat mandatele edililor din Rovinari, Bîlteni și Dănești. Robert Filip a fost reales cu aproape 70% din voturi, iar liberalul Vasile Vlăduleanu a rămas la conducerea primăriei din Bîlteni. În schimb, la Dănești este un primar nou, în persoana lui Mădălin Constantin Paliță, de la Pro România. Acesta și-a adjudecat la mare diferență scaunul de primar, învingându-l pe primarul Emilian Rusu la o diferență de mai bine de 21%.

În schimb, noul mandat al primarului din Bengești-Ciocadia nu a fost încă validat de instanță. Luni, Judecătoria Novaci a decis să repună cauza pe rol, „pentru noi lămuriri”. Următorul termen de judecată este 16 octombrie. Victor Geogia a înregistrat o victorie covârșitoare în alegeri, obținând peste 56% din voturi. Nu și-a făcut prea multă campanie, după ce s-a infectat cu Covid și a fost internat în spital.

Potrivit Codului Administrativ, mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă. Validarea se realizează după depunerea raportului detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale.

Vizualizări: 3,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: