Liderii FNME, la discuţii cu vicepremierul Borc

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie au fost convocaţi marţi, 10 mai, la discuţii de către vicepremierul României, Costin Borc. Liderii sindicali vor încerca astfel să afle care sunt intenţiile Guvernului în ceea ce priveşte problemele pe care le-au ridicat în memorandumul pe care l-au transmis în momentul declanşării acelui marş de 320 de km, de la Rovinari la Bucureşti.

Din delegaţia de sindicalişti care vor lua parte la discuţiile cu vicepremierul Costin Borc vor face parte liderii Dumitru Pârvulescu, Constantin Mitrescu, Cristian Lădaru, Marin Golea și Nicolae Bădiță. Vor mai fi prezenți și sindicaliști FNME de la celelalte unități energetice din țară: liderul din Valea Jiului- Petre Nica, Dana Marin de la Centrala Cernavodă și un sindicalist de la Compania Națională a Uraniului.
Liderii FNME de la CE Oltenia au spus că se așteptau ca cei din Guvern să le răspundă prin fapte la solicitările pe care le-au făcut prin memorandum, dar că acest lucru nu s-a întâmplat. "Domnul vicepremier Borc, prin intermediului domnului Hossu, a invitat o delegație din cadrul Federației Naționale Mine Energie la o întâlnire cu dumnealui în baza protocolului care a fost încheiat acum o lună, în urma marşului. Sindicatele din cadrul fiecărei companii din Oltenia, Hunedoara, Uraniu și Nuclearelectrica își vor prezenta problemele care le au și pe care credem că domnul Borc le cunoaște de altfel. Sperăm să ne prezinte intențiile ale Guvernului pe solicitările care le-am făcut noi în cadrul memorandumului referitor la Complexul Energetic Oltenia, strict. Până acum nu s-a reglementat nimic, cel puțin eu nu am cunoştinţă de așa ceva. Am cunoștință, dar din lumea politică, și nu o iau 100% că ministerul s-ar fi opus la acele minime modificări din legea Energiei, inițiate de domnul Dian Popescu", a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.

Cer demararea procedurilor pentru mixul energetic
Sindicaliştii din energie, care fac parte din delegaţie, spun că îi vor cere vicepremierului Borc să facă demersurile necesare astfel încât Complexul Energetic Oltenia să facă parte dintr-un mix energetic. "A rămas să se pună și dumnealui cu toate problemele pe care le-am prezentat noi la semnarea protocolului. Așteptăm acum o reacție, un punct de vedere pus la punct. Când am fost atunci vicepremierul Borc pe partea de energie afla multe lucruri de la noi, nu era pus chiar în amănunt cu problemele existente. A zis că va face o analiză și că în două săptămâni îi vom pune pe tapet problemele și termenele în care e vor rezolva, parte din ele. Vom sta de vorbă să vedem ce putem rezolva din ce am pus pe tapet. Vom cere să demareze acel proiect de mix energetic. Aceasta cred că este singura soluție prin care sistemul energetic național va avea viitor, altfel vom asista într-o perioadă medie sau spre scurtă în care România nu va mai fi independentă din punct de vedre energetic. S-a ajuns la importuri la importuri de peste 1000 MW", a explicat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședinte FNME.
Ședința între sindicate și oficialii din Guvern va avea loc marți, 10 mai, cu începere de la ora 9.

Vizualizări: 2,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: