Mitrescu: Propunem revenirea la salariile compensatorii din 2012

Liderii sindicali din minerit şi energie şi-au făcut planul de bătaie pentru momentul în care se vor aşeza la masa negocierilor cu administraţia pentru programul de reorganizare. Sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) spun că vor propune ca fiecare salariat disponibilizat să beneficieze de până la 14 salarii compensatorii. Rămâne de văzut care va fi punctul de vedere al administraţiei.

Sindicaliştii din FNME cred că administraţia CE Oltenia nu va putea duce la bun sfârşit planul de reducere a personalului pentru perioada 2016-2020. Cel puţin nu aşa cum a fost avizat. Doar circa jumătate din personalul prins în acest program va putea fi concediat colectiv în următorii ani, este de părere unul dintre liderii FNME. "Cu aceste 5000 de disponibilizări, sunt convins că nu vor fi. Maximum să fie în următorii 5 ani vreo 2500-2600 care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Știu că au anunţat, dar să vedem dacă o să fie aşa. Nu se vor face aceste disponibilizări aşa cum ni s-au prezentat, pentru că nimeni nu o să fie de acord să lase oamenii pe drumuri", a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreşedinte al FNME.
Liderii sindicali promit că vor cere la negocieri protecţii sociale avantajoase pentru salariați. "Vor fi întâlnirile pe comisia de negociere. Nu s-au luat decizii, nu s-a negociat, doar s-a prezentat. Și vor fi negocieri începând cu 9 mai sau 10, o să vedem când ne trimit notificările. Și vor fi negocieri în privința plăților compensatorii. Vom propune ca plățile compensatorii să fie la nivelul anilor 2012 când se dădeau între 8 și 14 salarii", a concluzionat Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 5,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: