Liderii plictisiţi şi mulţimea albă

România are o mie de probleme de rezolvat, mai importante decât cele despre care Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu au vorbit la mitingul din Piaţa Victoriei. Oamenii din piaţă nu au rezonat la discursurile politicienilor, tocmai pentru că politicienii au vorbit despre problemele lor în Justiţie, nu despre problemele mulţimii albe.

România are probleme mari în economie, după ce milioane de români buni de muncă au plecat în străinătate. România are probleme uriaşe în educaţie, acolo unde mai puţin de jumătate dintre elevii care ajung în clasa a XII-a ştiu să scrie şi să citească. Bacalaureatul devine un examen tot mai simplu, dar cei care îl promovează sunt tot mai puţini. Asta ca să nu mai vorbim de sutele de mii de copii care nu ajung deloc la şcoală sau o abandonează după câţiva ani.

România are probleme serioase în sănătate, unde creşterea salariilor medicilor nu s-a reflectat nici în comportamentul lor faţă de pacienţi, nici în calitatea actului medical. România are mari probleme cu asistenţa socială, unde pe de o parte se scurg bani către tot felul de alcoolici, puturoşi şi bolnavi închipuiţi, iar pe de altă parte sute de mii de copii se culcă seara nemâncaţi.

România are o mare problemă din punct de vedere administrativ, unde instituţiile statului au costuri uriaşe, sunt supradimensionate, greoaie, au programe informatice scumpe şi ineficiente, made in Ghiţă. România are primării care de ani buni doar plătesc salarii şi ajutoare sociale, care nu accesează niciun fel de programe europene. România este ţara în care băncile au politici prin care îşi bat joc de clienţii lor, cu comisioane ascunse, cu reguli de creditare care îi defavorizează pe cei care au nevoie de bani.

România intră an după an în proprietatea unor străini, care deţin deja jumătate dintre terenurile agricole şi pădurile României. România şi-a distrus marea industrie. România face agricultură de subzistenţă. În România creşte infracţionalitatea stradală, creşte numărul de accidente grave.

În ţara cu milioane de probleme, Dragnea şi Tăriceanu au ales să le vorbească oamenilor aduşi la Bucureşti, peste o sută de mii la număr, despre statul paralel. Un duşman inventat de ei, pentru a justifica măsurile luate pentru a scăpa ei de puşcărie.

Problemele din Justiţie sunt reale, inclusiv faptul că unele dosare sunt făcute la comandă politică. Dar nu distrugi un sistem de justiţie pentru că unii procurori şi judecători răspund la comenzi politice. Şi mai ales nu faci asta folosind o Curte Constituţională care răspunde la comenzi politice. Dacă românii se vor prezenta la vot în 2020, cred că mulţi pesedişti vor realiza că au greşit susţinând aberaţiile lui Dragnea.

Vizualizări: 746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: