PSD imaculat

Partidul Social Democrat va face pe 9 iunie, la orele serii, un protest atipic. La început au zis că este pentru susţinerea Guvernului Dăncilă, apoi că este pentru susţinerea justiţiei. Mitingul PSD este atipic pentru că de obicei avem de-a face cu mitinguri de protest, nu de susţinere. Astea cu susţinerea sunt mai mult în campaniile electorale.

Ieşit din comun este şi faptul că, pentru prima dată, PSD nu va face un miting roşu. Toţi participanţii au primit misiunea să se îmbrace în tricouri sau cămăşi albe. Pe 9 iunie o să vedem cu toţii la televizor un miting alb, cu zeci de mii de participanţi. Dacă Gorjul va duce doar 2.000 de oameni, nu cred că vor fi mai mult de 40.000 de participanţi din toată ţara, deşi s-a vorbit de 100.000 sau chiar de sute de mii.

Oare ce mesaj vrea să ne transmită PSD prin acest alb? O variantă ar fi că PSD vrea să se prezinte ca un partid imaculat, dar nu cred că ar păcăli pe cineva. Ştim cu toţii că lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba. Unii spun că Dragnea vrea să rupă PSD de trecutul comunist al celor care au fondat partidul şi că mitingul ar fi doar un prim pas spre renunţarea la culoarea roşie. În fine, ar mai fi o variantă. În aceeaşi zi este parada extrem de colorată a persoanelor gay, iar Dragnea vrea ca albul să dea un semnal că PSD este cu familia tradiţională. Răutăcioşii au spus că a fost impus albul pentru ca pesediştii să semene de la distanţă cu o turmă de oi.

Liderii PSD din Gorj nu au ştiut să explice această alegere a lui Dragnea. Unii au negat că li s-a impus ţinuta, cum ar fi Florin Cârciumaru, alţii au spus că este vară şi vara se poartă alb. Liviu Dragnea nu ia însă astfel de decizii la întâmplare, le ia cu sprijinul consultanţilor săi şi ştie exact ce efect urmăreşte. Probabil că o să ne fie tuturor mai clar după ce vom asculta mesajele transmise de Dragnea la mitingul din 9 iunie.

Va fi interesant de văzut dacă tânăra iubită a lui Liviu Dragnea va fi la miting şi ce rol va avea. Nu este exclus să asistăm la o logodnă, dacă tot este un miting şi pentru susţinerea familiei tradiţionale. Cu siguranţă, Dragnea vrea să fie familist în momentul în care îşi anunţă candidatura la preşedinţie.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: