Dan Vîlceanu, luat la ochi de antenişti

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a coabitat o vară întreagă cu Antena 3, făcând figuraţie prin studiourile de televiziune. Era invitat zilnic, aştepta câte o oră să-i vină rândul să spună şi el ceva, iar când vorbea nu deranja pe nimeni. De câteva luni însă, a început să vorbească şi nu pe limba lui Gâdea, Badea şi Ciuvică. A luat partea DNA, a luat partea lui Iohannis, s-a poziţionat pe anumite subiecte şi a reuşit în scurt timp să îşi atragă furia unor realizatori de la Antena 3. Este terfelit de aceştia atât în platourile de televiziune, cât şi pe paginile de socializare.

O fi bine, o fi rău? Rămâne de văzut. Antenele au fără îndoială capacitatea de a distruge politicieni şi de a ţine anumite subiecte în prim plan chiar şi ani de zile, vezi cazul Băsescu şi mai nou cazul Kovesi. Din acest punct de vedere, nu este o fericire pentru niciun politician să fie ţinta unor mercenari de profesie. Pe de altă parte însă, Dan Vîlceanu poate câştiga respectul electoratului, dacă intră la bătaie. Trebuie să aibă stomac, vorba lui Băsescu, pentru o luptă de durată, trebuie să fie consecvent şi să facă electoratul să înţeleagă importanţa temelor pentru care se bate.

Dan Vîlceanu a devenit după doar doi ani de deputăţie politician de Bucureşti. Sunt însă destul de multe nemulţumiri în teritoriu, unde colegii lui de partid din Gorj nu se mai prea simt băgaţi în seamă. Oricât de tentantă ar fi politica de Bucureşti, niciun politician nu rezistă dacă nu se bazează pe o organizaţie care aduce voturi. Din acest punct de vedere, dacă Vîlceanu îşi doreşte o carieră politică la un nivel înalt, este obligatoriu să bată Gorjul la pas până când face din PNL un partid. Pentru că acum este ca o cafenea unde sunt aceiaşi 20-30 de clienţi în fiecare zi.

PNL Gorj a avut însă în ultimii ani o politică bazată mai mult pe excluderi, decât pe deschiderea uşilor către oameni noi, de valoare, dispuşi să se implice. Un partid cu oameni puţini poate asigura liniştea unui lider, dar rămâne un partid mic, care nu încurcă pe nimeni în judeţ. Pentru că aici avem parte de un paradox, Dan Vîlceanu reuşeşte să îi enerveze pe unii la Bucureşti, dar la Gorj nu. Asta pentru că la Gorj nu are un partid cu care să sperie pe cineva.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: