Liderii sindicali din CEO, în Parlament, la discuții despre piața de energie

Liderii Federației Naționale Mine Energie (FNME) și cei ai Federației Univers au fost marți, la Parlament, unde au discutat cu responsabilii din sectorul energetic. Dan Pîrvulescu, președintele FNME, a declarat că întâlnirea a fost benefică pentru că la ședință au fost toți factorii de decizie din sistem.

Deși s-au dus pentru modificările Legii 220, acestea nu au mai avut loc, pentru că legea s-a întors în Senat odată cu OUG dată de Guvernul Grindeanu. „A fost o întâlnire benefică pentru că a participat președintele ANRE, OPCOM și toți cei din Comisia de Industrii. Au spus că înțeleg situația companiei noastre“, a spus Pîrvulescu. El a mai declarat că președintele ANRE, Niculae Havrileț, a afirmat că este nevoie de un studiu de stres al sistemului energetic. „Președintele ANRE spunea că trebuie făcut un studiu de stres, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat iarna aceasta, adică de ce cantitate de energie e nevoie în vârfurile de producție și pentru asta trebuie găsite modalități, probabil rezerve de capacității, pentru a face ca aceste capacități să nu se distrugă până la momentul în care ai nevoie de ele. Dacă anul trecut ne-a trecut glonțul pe lângă ureche, s-ar putea la anul să ne intre în cap“.

Pîrvulescu a mai spus că președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a admis că va trebui să se intervină puternic în Legea energiei. „Eu spun că nu ne-am dus degeaba, au fost toți factorii decidenți. S-a discutat de situația din sistemul energetic național, de strategia energetică, de modificările la Legea energiei cărora ANRE nu le-a dat curs prin legislație secundară și terțiară. În trei săptămâni trebuie să dea răspuns de ce nu s-a făcut această legislație și cum piața funcționează corect fără aceste modificări“, a mai declarat liderul FNME.  

Vizualizări: 2,900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: