Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Liderii studenţilor, împotriva „fabricilor” ilegale de diplome

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) consideră că nu trebuie să se ofere posibilitatea universităților care au încălcat reglementările Legii Educației Naționale să poată emite acte de studii pentru absolvenții programelor de studii neacreditate/neautorizate sau care au depășit capacitatea de școlarizare admisă.

"ANOSR (...) consideră oportună decizia MECŞ de a reglementa situația incertă a absolvenților unor anumite programe de studii neacreditate/neautorizate înmatriculați în sistemul de învățământ superior până în anul universitar 2010-2011, dar proiectul de ordonanță de Guvern publicat trebuie să fie modificat în așa fel încât să nu ofere posibilitatea universităților care au încălcat reglementările Legii Educației Naționale (...) să poată emite acte de studii pentru absolvenții programelor de studii neacreditate/neautorizate sau care au depășit capacitatea de școlarizare admisă și să se asigure printr-un sistem strict de monitorizare și sancționare că astfel de cazuri nu se vor mai întâlni și în viitor", se arată într-un comunicat al ANOSR.

Sancţiuni pentru universităţile care încalcă legea

Potrivit organizației, ordonanța de Guvern trebuie să reglementeze dreptul de a beneficia de acte de studii, recunoscute de către stat, doar studenților care au început studiile organizate la forme de învățământ/locații/într-o limbă de predare neacreditată/neautorizată cel târziu în anul universitar 2010-2011, care se află în prezent într-o situație de vid legislativ. "Dacă există astfel de situații întâlnite și la studenți înmatriculați începând cu anul universitar 2011-2012, după emiterea Legii Educației Naționale nr. 1/ 2011, universitățile care au permis încălcarea legislației în vigoare în acest fel trebuie aspru sancționate, iar pentru acei studenți trebuie stabilite măsuri tranzitorii prin care să aibă dreptul să își continue și/sau echivaleze studiile în cadrul unor programe care respectă normele legale în vigoare, cu verificarea nivelului de competențe dobândit de aceștia", se menționează în documentul citat.

De asemenea, ANOSR solicită MECŞ să aplice sancțiuni mult mai dure în momentul în care se constată astfel de încălcări ale legislației în vigoare, care să descurajeze universitățile să adopte astfel de practici. "Considerăm că în sistemul național de învățământ superior este necesară mai multă disciplină în ceea ce privește funcționarea programelor de studii. Ministerul Educației trebuie să fie mult mai atent la ceea ce se întâmplă în universitățile din România și să nu permită apariția unor noi astfel de cazuri. Sancțiunile trebuie să fie mult mai drastice, astfel încât niciun rector să nu-și mai permită să încalce legislația în vigoare sperând că nu va suporta nicio consecință. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că prin această ordonanță nu se dă liber la emis diplome fără a avea garanția că acestea chiar atestă un nivel de competențe adecvat și să impunem măsuri suplimentare de verificare acolo unde este posibil", a afirmat președintele ANOSR, Vlad Cherecheș.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: