Clujenii caută forţă de muncă ieftină în Gorj

O firmă de recrutare din Arad s-a prezentat ieri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu în vederea recrutării de personal pentru o fabrică din Cluj Napoca. La preselecţie s-au prezentat circa 30 de gorjeni care s-au declarat dezamăgiţi de oferta clujenilor, spunând că salariul oferit este extrem de mic. Reprezentanţii companiei de recrutare au spus că au optat pentru judeţul Gorj pentru că aici sunt foarte mulţi şomeri.

Aproximativ 30 de gorjeni s-au prezentat ieri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu pentru a vedea oferta de muncă venită din partea unui angajator din Cluj Napoca. Înainte de a începe prezentarea, oamenii au fost mutaţi într-o sală a primăriei Târgu Jiu, existând unele neînţelegeri între reprezentanţii Casei de Cultură şi reprezentanţii companiei de recrutare. ”Reprezint o companie de recrutare şi avem un client din judeţul Cluj Napoca, Fujikura, care doreşte recrutarea de personal din judeţul Gorj. Avem nevoie de cât mai multe persoane. Conform statisticilor aveţi o problemă foarte mare cu şomajul plus de asta de ceva vreme recrutăm personal din Gorj şi ei sunt doritori de muncă. Nu facem o ofertă în Gorj şi altă ofertă în alt judeţ, toată oferta este standard”, a spus Marius Tout, reprezentatul companiei de recrutare.

Cât priveşte oferta clujenilor, Marius Tout a spus că firma Fujikura oferă un salariu brut de 1.050 lei şi bonusuri. ”Ca şi ofertă salarială, salariul brut este 1.050 lei, au cazare gratuită, două mese pe zi, bonus de prezenţă, de productivitate. În primă fază sunt contracte pe perioadă determinată după care dacă fabrica este mulţumită se trece la contract pe perioadă nedeterminată”, a spus Marius Tout, reprezentat companie de recrutare. 

Gorjenii refuză să plece în Cluj

Cei câţiva gorjeni prezenţi la informare s-au declarat dezamăgiţi de banii oferiţi de clujeni. Spun că nu văd rostul să plece în alt judeţ pe salariul minim pe economie. ”Probabil că ştiu şi ei că e sărăcie mare în acest judeţ şi cred că ne ducem oricum numai să câştigăm ceva bani. Nu ştiu cât de serioşi sunt, aştept să văd despre ce este vorba”, a spus unul din târgujienii prezenţi la recrutare. Alţii s-au dovedit extrem de exigenţi când a venit vorba de salariu. ”Eu fără 2.000 de lei pe lună nu plec din judeţ”, a spus un alt târgujian prezent în sală.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: