Liderul FNME, sceptic privind creșterile salariale: Nu mă antepronunț

Sindicaliștii și oficialii Complexului Energetic Oltenia urmează să discute, luna viitoare, noul contract de muncă pentru angajații companiei. Vocea unică este că toată lumea își dorește creșteri salariale, dar nimeni nu știe dacă sunt șanse ca minerii și energeticienii să aibă venituri mai mari chiar în anul în care compania va intra într-un program de restructurare.

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a fost rezervat în declarații. Nu este foarte optimist deși crede că ar trebui să fie acordate creșteri salariale chiar dacă producătorul va intra în restructurare.

Sindicaliștii așteaptă să vadă bugetul de venituri și cheltuieli pe care l-a schițat Directoratul companiei. “Eu nu mă antepronunț. Să vedem bugetul. Acolo sunt niște indicatori care pot să permită anumite chestii chiar dacă ești pe program de restructurare. Posibil să fie o creștere de producție și atunci ne putem permite să solicităm anumite creșteri salariale. Până când nu vedem producția, cifra de afaceri pe care va merge compania, nu ne pronunțăm”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME, la Tele3.

Cu toate acestea, Pîrvulescu este de părere că vor fi acordate ceva plusuri la salariile angajaților, dar nu s-a aruncat să facă previziuni. „Fără creșteri totalmente nu cred că va fi. Pentru că totuși compania trebuie să producă ceva anul acesta. mai lipesc câteva hotărâri de Guvern și toate carierele sunt rezolvate pentru scoaterea din circuiturl silvic. Apoi trebuie gândită strategia pentru funcționarea cu mai multe utilaje. Vă dau exemplu situația de la Roșia, unde sunt trei, patru excavatoare când ar trebui să funcționeze cu opt”, a mai adăugat Pîrvulescu.

Primele discuții pe marginea noului contract de muncă sunt preconizate să aibă loc la începutul lunii viitoare. 

Vizualizări: 3,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: