UATAA Motru vrea ajutor de salvare

Situația financiară a Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru nu este una tocmai bună. Compania are nevoie de ajutorul statului român, pentru a funcționa așa cum trebuie. UATAA Motru are datorii de aproximativ 8 milioane de lei, iar până pe data de 1 aprilie societatea trebuie să plătească în jur de 6 milioane de lei pentru certificatele de carbon.

Primarul din municipiul Motru, Cosmin Morega, spune că a depus un memoriu la Consiliul Județean Gorj, dar și la prefectură, tocmai pentru ca UATAA să primească acel ajutor de salvare.

”Voi depune un memoriu prin care voi solicita aproximativ 8 milioane de lei ajutor de la Guvern. Știm cu toții că am mai solicitat la începutul anului 10 milioane de lei, dar am primit doar 5 milioane de lei. Ne-au dat asigurări că vor face tot ce este posibil să primim diferența, dar nu am primit nimic. Fără acești bani, UATAA nu va putea supraviețui. Certificatele de carbon sunt scumpe, trebuie să plătească aproape 6 milioane de lei”, a spus Cosmin Morega.

Motru este singura localitate din Gorj care are sistem de termoficare.

Vizualizări: 1,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: