Liderul PNL Gorj şi ministrul energiei, ceartă pe bani

Scandal între liderul PNL Gorj şi ministrul energiei, motivul fiind banii! Liberalul Dan Vîlceanu cere răspunsuri cu privire la banii pe care ministrul Victor Grigorescu i-a încasat din comisiile din cadrul CE Oltenia, iar ministrul îi solicită lui Vîlceanu să-şi publice contractele cu compania. Nici Grigorescu nu a dat explicaţii legate de comisia din cadrul companiei şi nici Vîlceanu nu a transmis situaţia contractelor. Cearta a continuat, pe Facebook, ministrul vorbind despre dosare penale, iar Vîlceanu anunţând că-l dă în judecată. Între timp, CE Oltenia a notificat Agenţia de Muncă Gorj cu privire la 2000 de concedieri în octombrie.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, şi ministrul energiei, Victor Grigorescu, sunt la cuţite, banii CE Oltenia fiind motivul. Într-o conferinţă de presă a PNL Gorj, liderul Dan Vîlceanu a cerut demisia ministrului Grigorescu deoarece încasează bani dintr-o comisie de la CE Oltenia. Aproape 3000 de lei pe lună. Vîlceanu declara că i se pare imoral şi cerea să se publice toate comisiile în care este ministrul şi angajaţii din minister. Ministrul a reacţionat, vorbind şi el de moralitate, şi cerându-i liderului PNL Gorj să-şi publice contractele cu compania energetică. 

Proces şi plângere penală

După o zi, ministrul a răspuns cu o postare pe Facebook. Nu despre banii din comisie, dar tot despre nişte bani. Cei pentru sifonaţi în CE Oltenia. Chiar dacă nu i-a dat numele, Dan Vîlceanu a fost ţinta lui. „Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situație financiară grea. Sigur că în calitate de afaceriști onești care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania și angajații ei. (...) În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile și nu e ca și când nu ar fi știut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale și vor apărea și mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, așa cum se dau declarațiile ipocrite”, a transmis ministrul.

Liderul PNL s-a simţit ameninţat şi calomniat şi a anunţat că îl va da în judecată pe Grigorescu: “M-am hotărât să-l acționez în instanță pe ministrul Victor Grigorescu pentru calomniile și insultele pe care le-a postat pe pagina personală de facebook. De asemenea, voi face o sesizare penală pentru amenințare împotriva domnului ministru”.

Contracte de aproape 2 milioane de lei

Ministrul energiei a mai cerut răspunsuri oficiale la modul cum firmele lui Vîlceanu au obţinut contracte. La finalul lunii iunie, o asociere de firme, titular de contract fiind Remont SA, la care este acţionar şi Dan Vîlceanu, a obţinut un contract de un milion de euro la CEO. “Iar în ceea ce îl privește pe liderul PNL care s-a trezit acum îngrijorat de situația de la CEO aș dori să îi transmit că pentru a ține lecții ai nevoie de statură morală, iar în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipsește cu desăvârșire. Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acționar au reușit să aibă contracte de milioane cu CEO”. Vîlceanu spune că toate contractele le-a obţinut legal. ”Reiterez faptul că toate contractele obținute de-a lungul timpului de firme la care sunt acționar au fost obținute legal, transparent, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice și au fost declarate public prin intermediul declarațiilor de interese. Nu consider că este imoral ca o societate să participe la o licitație publică transparentă realizată în SEAP, indiferent cine sunt acționarii acelei firme”.

CONTRACTE

În declaraţia de interese a lui Vîlceanu apar mai multe contracte cu CE Oltenia, CE Hunedoara şi Colterm, 14 dintre cele 24 fiind la CE Oltenia. Contractele cu CE Oltenia se ridică la aproape 1,8 milioane de lei. Vîlceanu mai este asociat în două firme, Remont SA şi Rominex Mining Engineering SA şi asociat unic la Rewodase SRL. La toate cele trei firme el este administrator.

MESAJ

La final, ministrul a avut un mesaj pentru angajaţii CEO: “Banii familiilor dumneavoastră sunt în mașinile scumpe ale acestor politicieni și ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educația copiilor dumneavoastră sunt în vile și piscinele potentaților din Gorj. Viitorul dumneavoastră vă e furat de acești oameni”.

BANI

Ulterior, ministrul a declarat presei că banii încasaţi din comisia de privatizare de la CE Oltenia au fost donaţi pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi, Cuminţenia Pământului.

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: