Primăria Drăguţeşti, amendată cu 15.000 de lei pentru „curăţenie“

Primarul comunei Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a bătut recordul la strâns de gunoaie! În doar câteva ore a colectat aproape trei tone de deşeuri depozitate pe malul Jiului în localitate. El a demarat curăţenia abia după ce maldărele de gunoaie au fost filmate de ziarişti. Cu toate acestea nu a scăpat nesancţionat. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au aplicat primăriei Drăguţeşti o amendă de 15.000 de lei noi.

Marţi pe malul Jiului, în dreptul localităţii Drăguţeşti, era o adevărată groapă de gunoi, dar ieri comisarii Gărzii de Mediu Gorj au găsit curăţenie lună. Viceprimarul din localitate, Marcel Oproiu explică cum s-a schimbat peisajul peste noapte. „În urma sesizării dumneavoastră am constatat că într-adevăr erau gunoaie acolo, dar am făcut curat, le-am dus la rampa de gunoi de la Rovinari”, a spus acesta.  

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au început o anchetă pentru a stabili cum au ajuns tonele de gunoi în acel loc. Ei au sancţionat primăria cu 15.000 de lei. „La data inspecţiei nu s-au constatat depozite necontrolate de deşeuri. Probabil au salubrizat zona în urma sesizării dumneavoastră. S-a aplicat totuşi o amendă de 15.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a gunoaielor întrucât autorităţile locale au recunoscut că au făcut curat cu o zi înainte de data inspecţiei”, a precizat Daniela Ionescu, comisar Garda de Mediu Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: