Student la teatru, pasionat de rolurile negative şi travestiri

Matei Şorop este student la Facultatea de Teatru şi-şi doreşte să devină artist profesionist. Tânărul iubeşte foarte mult rolurile negative şi travestirile. Din cauză că fura hainele fetelor de la vestiare, tânărul s-a ales cu media scăzută la purtare, pe perioada liceului. “Nebunia” lui l-a ajutat, însă să obţină foarte multe premii la concursurile de teatru la care a participat. 

Matei Şorop, în vârstă de 21 ani din Târgu Jiu, interpretează cu succes rolurile negative, încă din primul an de liceu. Tânărul este student în anul în anul III la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj Napoca şi a obţinut foarte multe premii intrând în pielea personajelor negative. “Iubesc foarte mult teatrul pentru că pot face mai multe meserii într-una singură, intrând în pielea personajelor. Ador rolurile negative pentru că este mai psihologic să te pui în pielea unui personaj care face numai rău, decât să interpretezi un personaj bun. La fel de mult îmi plac şi travestirile, deşi sunt foarte grele de interpretat. Nu aş refuza niciodată un astfel de rol”, a declarat Matei Şorop. Tânărul îşi aminteşte că de multe ori se îmbrăca în femeie şi chiar a fost sancţionat pentru aceasta. “În liceu am făcut foarte multe nebunii şi chiar am avut media şapte la purtare pentru că am furat hainele fetelor de la vestiare. Media nu m-a împiedicat să dau la teatru şi chiar m-a ajutat. În momentul când am spus comisiei de examinare că am avut media şapte la purtare mi s-a spus că sunt un om normal, chiar potrivit pentru o astfel de meserie”, a mai precizat Matei. Acesta a interpretat cu succes rolurile Richard III, al lui William Shakespeare, Charlie din “Flori pentru Algernon”, de Daniel Keyes, Nick din “Cui i-e frică de Virginia Woolf-” şi chiar a obţinut, în urmă cu câţiva ani, Marele Premiu cu piesa “Deşteptarea Primăverii”. După ce şi-a făcut ucenicia la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Matei Şorop a cutreierat ţara participând la proiectul actorului Pompiliu Ciochia, “Teatru de Bar”. “A fost un proiect clădit pe improvizaţii care a avut priză în toată ţară, mai ales în oraşele mari: Constanţa, Mamaia, Bucureşti şi Cluj”, a declarat tânărul.

Îşi doreşte un master în străinătate

Matei Şorop îşi doreşte să devină un  artist profesionist. Tânărul vrea ca după terminarea facultăţii să-şi masterul în străinătate. “Îmi voi face masterul în străinătate deoarece preţul lui este la fel de mare ca şi în ţară, însă oportunităţile sunt total diferite. În România, tineri actorii nu sunt nici promovaţi, nici motivaţi. În afara ţării lucrurile stau cu totul altfel”, a precizat Matei. Idolul tânărului din cinematografia românească este răposatul Ştefan Iordache, iar regizorii săi preferaţi sunt Silviu Purcărete şi Radu Afrim.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: