Liga 3 va avea tot zece serii cu câte zece echipe

Sistemul de joc din Liga 3 se va menţine la fel ca şi sezonul trecut, echipele din Gorj urmând să facă parte probabil tot din seria a 7-a. Liga 3 va avea zece serii cu câte 10 echipe şi se va juca tur-retur dar şi play-off şi play-out.

În noul sezon de Liga 3 vor evolua două echipe din judeţul Gorj, Pandurii şi Gilortul Târgu Cărbuneşti, care vor face parte probabil tot din seria a 7-a. "În Faza I a noului sezon are loc sezonul regulat, cu 10 serii, cu câte 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare formație. Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament. Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6). Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regulat va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. Locul 1 în sezonul regulat este poziția 1 în play-off, respectiv locul 5 în sezonul regulat este poziția 1 în play-out", a informat liga2.ro.

După încheierea Fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat. În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total şi se vor disputa două runde de baraj. În runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă.

Ulterior, cele zece câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. Cele cinci învingătoare ale rundei finale vor promova în sezonul 2022-2023 de Liga 2.

Vizualizări: 412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: