Universitatea Craiova a găsit o soluţie să joace tot în Bănie

Universitatea Craiova nu va putea juca pe stadionul „Ion Oblemenco” timp de aproape două luni, de pe 10 august până la începutul lunii octombrie, fiindcă festivalul de muzică Intencity este programat între 26-28 august pe arena din Bănie. Totuşi oltenii au găsit o soluţie pentru a juca în Craiova o parte din jocurile din perioada respectivă.

Stadionul din Craiova va trebui predat firmei care se ocupă de organizarea festivalului pe 10 august, iar după cele trei zile de spectacol, gazonul va trebui schimbat, după ce în urmă cu un an a avut loc o altă înlocuire a suprafeţei de joc. Nu mai puţin de 4 meciuri de campionat, precum şi eventualele jocuri din tururile 3, play-off sau grupele Conference League nu vor putea fi disputate de formaţia antrenată de Laszlo Balint pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Universitatea Craiova va juca pe „Ion Oblemenco” meciul împotriva echipei albaneze Vllaznia Shkoder, din turul doi preliminar din Conference League, programat pe 28 iulie, dar, dacă vor trece de albanezi, craiovenii mai pot juca pe arena obişnuită numai dacă prima manşă din turul 3 va fi programată la Craiova.

Astfel, partidele Universităţii Craiova de pe teren propriu din Liga I, cu CS Mioveni, FC Botoşani, Farul şi FCSB, nu se pot juca pe „Ion Oblemenco”. „Oficialii Universităţii Craiova au optat pentru arena „Municipal” din Drobeta Turnu Severin pentru a disputa partidele pe care nu le poate organiza pe „Ion Oblemenco”. Şi arena din Târgu Jiu era o variantă, dar craiovenii s-au arătat deranjaţi de anumite declaraţii făcute de primarul localităţii gorjene, Marcel Romanescu. Totuşi, cel puţin două dintre aceste jocuri s-ar putea juca în Bănie, pe stadionul de atletism „Nicolae Mărăşescu”, aflat chiar lângă arena „Ion Oblemenco”, a anunţat ProSport.

Stadionul de atletism din Bănie a costat 10 milioane de euro, a fost inaugurat în 2021 şi a găzduit mai multe competiţii naţionale şi internaţionale de atletism, anul acesta şi anul trecut. Arena este considerată de oficialii Universităţii Craiova potrivită pentru a găzdui meciurile care nu ar aduce foarte mulţi spectatori în tribune la Severin. Mai mult ca sigur însă, derby-ul Universitatea Craiova – FCSB, din etapa a 11-a a Ligii I, programat pe 18 septembrie, se va juca la Severin. 

Vizualizări: 374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: