Limonadă de castraveți cu mentă pentru zilele caniculare

În perioadele în care este deja mult prea cald față de limita de suportabilitate a corpului nostru avem nevoie de băuturi care să ne hidrateze și să ne răcorească. Se întâmplă ca limonada de castraveți să aibă și gust bun, fiind extrem de răcoritoare și cu beneficii excelente pentru sănătate.
Castravetele e o legumă cu importante beneficii pentru sănătate, lucru pe care îl cunosc mai ales doamnele, pentru că are extrem de puține calorii, mai bine de 90% dintr-un castravete e apă, dar în același timp castravetele conține vitamina A, vitamine din complexul B și potasiu, care combate retenția de sodiu în țesuturi.
Dacă vom consuma castraveți, probabilitatea de mâini și picioare umflate va scădea, la fel aspectul tenului și al cearcănelor inestetice de sub ochi se va îmbunătăți. În plus, castravetele e foarte răcoritor și hidratant, lucru pentru care popoarele levantine l-au inclus în multe rețete.
Ingrediente:
1 castravete de salată (lung) mare, de 450-500 de grame, opțional, câteva felii în plus pentru a decora băutura
5 lămâi mari
apă plată sau carbogazoasă, de care preferați, aproximativ 600 ml.
îndulcitorul preferat în cantitatea dorită, miere de albine, zahăr sau ștevia
12 frunze proaspete de mentă (opțional)
coaja rasă (doar partea galbenă) de la o lămâie (opțional)
cuburi de gheață, felii de lămâie pentru servit
Mod de preparare:
Se spală foarte bine castravetele, cel mai bine este să îl menținem scufundat în apă rece timp de 15 minute, ca să fim siguri că a eliminat cât mai mult din substanțele cu care e posibil să fi fost stropit, apoi se zvântă și, opțional, se curăță de coajă. Se taie apoi în bucățele și se dă la blender până când se obține un piure apos.
Se pune castravetele mărunțit într-o sită fină, așezată deasupra unui vas în care se va colecta apa de castraveți. Este nevoie de aproximativ 15 minute ca să se dreneze bine, către final putem apăsa deasupra pulpei de castravete rămase în sită, ca să o stoarcem bine.
Dacă vă place mult aroma de coajă de lămâie, după ce s-a drenat castravetele, radeți pe răzătoarea mică, în această apă de castravete, coaja galbenă a unei lămâi. Apa va prelua aroma de coajă de lămâie. Dacă nu vă place această aromă, săriți peste acest pas.
Lămâile se taie în două și se storc bine de tot de zeamă, colectând-o într-un vas. Se toarnă printr-o sită zeama de lămâie, reținând sâmburii lămâilor în aceasta, apoi apa de castraveți, reținând în sită coaja rasă de lămâie.
Adaugă apă plată până la 1 litru și îndulcitor și se omogenizează bine cu o lingură, până când siropul sau zahărul s-a dizolvat.
În final se adaugă frunzele de mentă, 4-5 felii de lămâie și cuburi de gheață.
Vizualizări: 873
Distribuie Trimite pe WhatsApp