Noul bloc de locuinţe din Bustuchin, aproape gata

Blocul de locuințe sociale din comuna Bustuchin s-a ridicat cât vezi cu ochii. Investiția este aproape de final, constructorul lucrând deja la finisajele interioare. Primarul localității, Ion Ciocea, spune că, dacă finanțarea va veni la timp, blocul ar putea fi inaugurat în luna iunie a acestui an.

 Blocul de locuințe sociale cuprinde 17 apartamente și 2 garsoniere. Demarată spre finele anului trecut, investiția se apropie de final, spre bucuria cetățenilor care au și depus o cerere pentru locuinţă.

Potrivit primarului au fost deja identificate în jur de șase familii care vor primi locuință în bloc, având în vedere că gospodăriile le-au fost distruse în întregime de alunecările de teren. ”Sunt foarte multe cereri pentru locuințe. Noi nu am mai avut locuințe sociale, trebuie să citesc și eu legea să văd cine are prioritate. În mod sigur prioritate vor avea oamenii care au casele afectate, avem vreo cinci sau șase familii deja identificate. Cereri avem undeva la 90 de cereri. Sunt multe pentru că sunt mulți tineri în comuna Bustuchin care s-au căsătorit și chiar dacă nu o duc ei prea bine vor să rămână acasă, văd că s-a mai mișcat ceva și nu vor să mai plece prin străini. Tinerii trebuie să aibă o casă”, a spus primarul Ion Ciocea.

Blocul este amplasat chiar în centrul comunei și până acum s-au investit în el peste 830.000 lei însă primarul spune că mai are nevoie de o suplimentare de fonduri de la guvern pentru a-l finaliza. ”Sper că dacă se vor da în continuare banii la timp, sperăm ca în mai-iunie blocul să fie gata. Totul ține de bani. Nu credeam că o să văd în câteva luni blocul ridicat”, a mai spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin. 

Galerie foto


Vizualizări: 819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: