Bărbat cu probleme psihice, înmormântat de primărie

Un bărbat de 57 de ani din comuna Roșia de Amaradia a avut parte de o soartă cruntă. Bolnav psihic şi părăsit de familie, bărbatul va fi înmormântat miercuri de primăria din comună după ce  familia a refuzat să-i ridice trupul neînsufleţit din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Valeriu Duliga a fost diagnosticat cu o boală psihică în urmă cu mai mulți ani și în tot acest timp a locuit cu mama sa. Potrivit primarului localității, ruptura din familie a început să apară în urmă cu aproape doi ani când bărbatul și-a bătut cu bestialitate mama. ”Și-a bătut mama într-o stare de aia de necontrolat psihic, a băgat-o în spital, a fost condamnat, a făcut vreo doi ani pușcărie, a revenit, l-am internat pe la secția de Psihiatrie, l-au adus înapoi. Între timp, mama lui s-a mutat la sora bărbatului, pe la Bumbești Jiu și el când s-a întors a locuit singur o vreme”, a spus primarul Liviu Cotojman.

Frigul de afară dar și lipsa unui tratament adecvat bolii, l-au adus într-o stare din care cu greu mai putea fi salvat. ”Stătea singur acasă, făcea prostii, a dărâmat o anexă, o magazie, noi l-am tot monitorizat dar l-am găsit înghețat, vai de el, l-am dus la spital, la Psihiatrie și acolo după vreo săptămână a decedat. Familia nu vrea să audă de el, nici mama nici sora. Noi am tot așteptat să-l ia să-l îngroape, ne-au sunat de la spital și suntem forțați oarecum să-l îngropăm noi dacă familia nu vrea”, a spus primarul Cotojman.

După aproape trei zile de stat prin spital, primăria va ridica astăzi trupul bărbatului pentru a-i oferi o înmormântare creștinească. Primăria nu înțelege supărarea familiei, câtă vreme bărbatul era bolnav și nu putea să răspundă de faptele lui. ”Mama și sora sunt degeaba supărate pe el pentru că el era bolnav psihic, nu știa ce face, degeaba stau supărate pe el”, a spus Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: