Proiect PSD: Închisoare la palat

Ați văzut ce palate pe domenii imense au Dragnea, Tăriceanu și alți cinstiți politicieni ai României? Ei bine, astfel de palate ar putea deveni în curând închisorile lor de cinci stele, în timp ce actualele penitenciare vor rămâne cam fără obiectul muncii.

Să trecem în revistă câteva dintre noile modificări ale legilor penale propuse de PSD. Cei trecuți de 60 de ani să facă închisoare la domiciliu, indiferent de faptă și de mărimea pedepsei. Jumătate din pesediștii cu dosare penale s-au asigurat astfel de o pedeapsă la palat sau la vilă, după posibilitățile fiecăruia.

De asemenea, pedepsele mai mici de trei ani se execută la domiciliu. În paralel, pesediștii au avut grijă să reducă pedepsele pe toate categoriile de infracțiuni pe care le-ar putea comite un funcționar public, așa că nu va mai ajunge nimeni la închisoare. Și totuși, ca să riște și mai puțin de atât, parlamentarii au mai făcut un proiect de lege prin care demnitarii să fie scoși din codul penal, de la categoria „funcționarii publici, în sensul legii penale”.

Modificările nu se opresc aici, va mai fi și un prag de 200.000 de euro la abuzul în serviciu. Și când te gândești că acum un an ieșeau sute de mii de oameni în stradă, pentru că se vorbea de un prag de 200.000 de lei.

Pentru câteva sute de politicieni cu dosare penale, vor fi zeci de mii de infractori la domiciliu. De fapt, infractori liberi, pentru că poliția nu are resurse să îi monitorizeze și nimeni nu a aprobat până acum un buget pentru celebrele brățări electronice care i-ar împiedica să plece de acasă fără să se afle.

Nu doar politicienii vor beneficia de noile legi. Un bărbat trecut de 60 de ani, care își bate nevasta sau își abuzează nepoata, va fi condamnat la domiciliu. Cum vă sună asta? Parcă văd cum, după aprobarea legii, șuții de profesie își vor trimite părinții la furat, pe motiv că au peste 60 de ani și nu merg la închisoare.

Românii trebuie să știe cine sunt parlamentarii PSD care au propus asemenea atrocități: Babuş Radu, Bălănescu Alexandru, Bontea Vlad, Bucura-Oprescu Simona, Căciulă Aurel, Căruceru Aida-Cristina, Cocoş Vasile, Cosma Andreea, Dinu Cristina-Elena, Georgescu Nicolae, Halici Nicuşor, Intotero Natalia-Elena, Itu Cornel, Lupaşcu Costel, Macovei Silviu Nicu, Matei Călin-Vasile-Andrei, Moagher Laura-Mihaela, Neaţă Eugen, Nosa Iuliu, Oteşanu Daniela, Paraschiv Rodica, Păle Dănuţ, Petric Octavian, Pleşoianu Liviu Ioan Adrian, Popa Ştefan-Ovidiu, Pop Andrei, Rădulescu Cătălin-Marian, Simion Lucian-Eduard, Spânu Ion, Stancu Florinel, Stativă Irinel Ioan, Suciu Matei, Şarapatin Elvira, Toma Ilie, Ursu Răzvan-Ion, Vasilică Radu Costin, Velcea Nicolae, Vîrză Mihăiţă, Weber Mihai.

Vizualizări: 1,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: