Monument de 20 de milioane de euro în Târgu Jiu

Stadionul din Târgu Jiu poate fi declarat deja un monument al minciunii. Asta pentru că politicienii de toate culorile politice ne-au minţit aproape un an că e gata, dând termene peste termene, dar uitând să spună că din start a fost licitată doar o parte din lucrare. Ca să fie funcţional, va fi nevoie de altă licitaţie, care urmează şi pentru care deocamdată nu se ştie dacă sunt bani.

Stadionul din Târgu Jiu poate fi declarat şi un monument al dezinteresului, al dezinteresului pentru mişcarea sportivă din judeţ, fără de care nu este clar care a fost rostul investirii a 20 de milioane de euro. Spunea fostul primar Cârciumaru anul trecut că stadionul poate trăi şi fără sport, că are spaţii comerciale, că pot fi organizate manifestări artistice acolo. Dar nu puteaţi să faceţi direct un Mall sau o sală de spectacole? Dacă am investit atât în stadion şi în sala sporturilor, în mod cert trebuie să investim şi în mişcarea sportivă. Pot înţelege că au lăsat sau au ajutat Pandurii să moară, pentru a acoperi nişte furtişaguri, dar că nu fac nimic pentru copii şi juniori este inacceptabil.

Stadionul din Târgu Jiu ar putea deveni la un moment dat un monument al prostiei, asta dacă este adevărat ce se aude, că băieţii din Compania Naţională de Investiţii nu vor să mai aloce cei 7 milioane de lei pentru lucrările finale, bani la care s-au angajat verbal în vremea când Primăria Târgu Jiu avea conducere pesedistă. Pe lângă ăştia 7, mai avea primăria de dat vreo 5 milioane, din care o parte i-a dat deja pentru branşarea la energie şi la gaze. Cum ar fi însă ca o investiţie de 20 de milioane de euro să stea nefolosită în anii următori, pentru că nu s-ar mai găsi cele două milioane de euro necesare finalizării?

Stadionul din Târgu Jiu ar putea deveni miza unei lupte politice în perspectiva alegerilor din 2020. Romanescu este obligat să termine stadionul, chiar şi cu bani de la bugetul local, altfel percepţia publicului va fi că a preluat un stadion aproape gata şi nu a fost în stare să-l termine. Pe de altă parte, dacă stadionul va fi gata şi nu va avea cine să-l folosească, pentru că Pandurii e pe cale de dispariţie, va deconta cel mai probabil PSD, percepţia publică fiind că prăbuşirea echipei a început atunci când PSD a încălecat clubul, prin Călinoiu, Ciurel, Popescu, Florescu, Cârciumaru, Prunariu şi care mai erau atunci prin conducere.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: