Demonizarea Regelui Mihai I

Fostul suveran al României, Mihai I, nu va avea liniște nici după moarte. Un cetățean susține nici mai mult, nici mai puțin decât că este fiul Regelui Mihai, dintr-o relație incestuoasă cu una din fiicele sale, Sophie.

Jean Francois Caracci, cel care a anunțat de mai bine de un an că revendică tronul României, nu este un personaj oarecare. Deține o colecție de artă evaluată la peste zece milioane de euro, a fost lider al unei loji masonice, pe care a părăsit-o pentru a se dedica lui Dumnezeu, începând studii în Teologie. A fost nășit de cunoscutul Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei și patron a numeroase posturi de televiziune. Și, nu în ultimul rând, a fost vicepreședinte al unei filiale din diaspora a Partidului Mișcarea Populară.

Cum a ajuns Jean Francois Caracci să susțină că Regele Mihai I îi este în același timp și tată, și bunic, în sensul că l-a conceput cu una din fiicele sale? Caracci explică în numeroase postări pe pagina sa de socializare din ultimul an și jumătate, dar și în interviuri date în presa străină.

Jean Francois Caracci a crescut până la trei ani într-un orfelinat din București, iar în 1981 a fost dat spre adopție familiei Caracci, o familie influentă, cu vechime de multe secole, cu legături puternice cu masoneria, cu lumea artei, dar și cu mafia. Despre adopțiile din vremea lui Ceaușescu se știe destul de puțin, iar Caracci nu a reușit nici să explice cum a ajuns în orfelinatul din România, câtă vreme familia Regelui Mihai I era exilată în Elveția.

Caracci spune că știe tot adevărul și că are și dovezi primite de la o persoană care l-a contactat în 2010 și i-a dat note secrete ale Securității din care a aflat cine sunt părinții săi.

Caracci a făcut publice și scrisorile trimise Casei Regale, în care îi cerea Regelui Mihai să îl recunoască, dar la care spune că nu a primit răspuns. Povestea lui Caracci, deja prezentată în presa străină, are multe lacune, dar nu putem să neglijăm multiplele influențe din jurul acestuia. Cel mai probabil, Securitatea, care nu a murit de tot, pregătea încă din 2010 o nouă demonizare a Regelui Mihai, iar Caracci e complice sau s-a lăsat dus de nas. Întrebarea este: cine nu poate dormi de grija fostului rege? Pe cine mai încurcă acum? Sunt puțini care mai cred în mod real că România poate deveni monarhie, pentru cine mai e familia regală un pericol?

Cert este că Jean Francois Caracci a anunțat pe paginile lui de facebook că revendică tronul, că, atenție, vrea să fie regele Transilvaniei, nu al României, și că deja s-a apucat să scrie noua Constituție, pe care o va trimite parlamentului.

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: