Pesediștii sunt de pe Marte, protestatarii sunt de pe Venus

„Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este o carte celebră a lui John Gray, tradusă în toate limbile pământului. O carte care arată cât de diferit se raportează bărbații și femeile la o situație, cum o interpretează complet diferit. În esență, cartea spune că este inutil să tot încercăm să ne schimbăm unii pe alții, că trebuie doar să fim toleranți și să privim și din perspectiva celuilalt.

Anul 2017 mă face să spun că  pesediștii sunt de pe Marte, protestatarii sunt de pe Venus. Și nu mă refer aici la liderii PSD, care știu foarte bine de ce măcelăresc legile justiției. Mă refer la susținătorii PSD, la votanții acestui partid, extrem de radicali împotriva tinerilor care protestează în Piața Victoriei sau la Parlament.

Am distribuit zilele trecute un articol referitor la faptul că studenții se alătură protestelor într-un grup pe facebook format preponderent din ultrașii PSD, grupul Antena 3 e aici. Scopul a fost tocmai să văd cam ce reacții au acești oameni la o astfel de informație. Au fost peste o sută de comentarii negative la adresa studenților și doar două-trei de susținere. Ce li se reproșa studenților în comentarii? O să redau câteva, ca să vă faceți o idee: Ați primit bilete gratuite de tren, ce mai vreți?; Sper să nu ajung la vorba lui Băsescu când spunea că școala românească scoate tâmpiți. Sper ca studenții de azi să nu fie băsiști sau USR-işti; La muncă; Vai de capul lor!; Să-și vadă de studiu! Studenții aștia au tichete gratuite la tren din spinarea contribuabilului şi sunt plătiți de Soros să destabilizeze țara. Este normal?; Masă de manevră ușor de manipulat! Poate protestează și împotriva gratuității pe tren! Ar cam trebui!; Credeam că studenții sunt un pic mai deștepți decât alții, dar văd că m-am înșelat. Înseamnă că sunt lipsiți de discernământ sau se lasă manipulați și devin și ei trădători de țară în loc să apere viitorul lor; O furați voi puțin câte puțin datorită facultăților pe care le primiți, mulți dintre voi sunteți o masă amorfă, fără idei și păreri, cât despre conștiință...; La studenți să li se ia gratuitatea de a circula cu trenul, să meargă pe banii lor la demonstrații, nu pe banii noștri; Care studenți? Studenții adevărați sunt alături de părinți și așteaptă Crăciunul; Studenții, o parte din ei sunt adunături sexuale. Aceștia se ocupă de sexul stradal în România; Măi maimuțoilor care sunteți studenți întreținuți, puneți dracu mâna pe carte și lăsați voi legile justiției, că habar nu aveți să treceți strada, dar să susțineți voi o lege în parlament. Pt. 50 lei vă cumpăra ăștia să stați în strada 7-8 ore să strigați tot felul de inepții; Au primit gratuități pe calea ferată și burse! Sunt cu sacii în căruță! Ce le mai pasă! Urât din partea lor”.

Poți să-i combați pe acești oameni cu convingeri atât de ferme? Concluzia este că au trecut aproape trei decenii de la golaniadă și nu s-a schimbat nimic. Tinerilor de atunci, din Piața Universității, li se spunea: sunteți drogați, cumpărați de străini și aveți numai sex în cap. Plus: Noi muncim, nu gândim.

Vizualizări: 740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: