Lista țărilor din care te poți întoarce fără carantină sau izolare

Pe lista „statelor verzi”, de unde oricine se pot întoarce fără să mai stea în carantină sau izolare la intrarea în România, se află în acest moment 22 de țări europene. De asemenea, înspre și dinspre aceste state au fost reluate zborurile de pe aeroporturile românești, după ce au fost blocate în perioada de vârf a pandemiei COVID-19. Lista este actualizată săptămânal, după o analiză a INSP, bazată pe numărul de infectări la milionul de locuitori.

Începând cu data de 15 iunie, au fost eliminate toate măsurile de carantină/izolare la locuință pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Din 23 iunie, alte cinci ”state verzi” au fost adăugate de Guvernul României pe lista țărilor în care românii pot călători fără să mai stea în carantină sau izolare la întoarcerea în țară. Este vorba de Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda și teritoriul european al Franței. Hotărârea de actualizare a listei statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantinare/izolare a fost adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista „statelor verzi” este întocmită în urma unei analize a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), realizată pe baza criteriului mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

România se află în acest moment în categoria statelor care înregistrează între 10 și 50 de infectări la milionul de locuitori.

 
 

Galerie foto


Vizualizări: 2,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: