Alimentele bogate în vitamina D cresc imunitatea

Importanța vitaminei D pentru sănătate este destul de cunoscută dar nu toată lumea ştie că alimentaţia poate aduce vitaminele necesare în corp. Acest nutrient esențial este o necesitate pentru buna funcționare a corpului şi joacă un rol major în creșterea celulelor, întărirea oaselor și a dinților, gestionarea diabetului și creşterea imunităţii.

În această pandemie de coronavirus consumul adecvat de vitamina D este o necesitate pentru a întări imunitatea și a preveni infecțiile virale. Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, a constatat că peste 80% dintre persoanele afectate de Covid-19 suferă de deficit de vitamina D. Prin urmare, experții din întreaga lume subliniază o nutriție adecvată pentru creșterea imunității, care poate reduce și mai mult riscurile de severitate a COVID-19.

În timp ce soarele este cea mai puternică sursă de vitamina D, pentru cei care evită să iasă din casă în această pandemie, puteți folosi diverse alimente pentru aportul zilnic de vitamina D.

1.   Fresh-ul de portocale. Iarna este aici, iar coșurile noastre cu fructe sunt încărcate cu portocale dulci și suculente. Un depozit de vitamine C și D, acest fruct de sezon are un număr nenumărat de beneficii pentru sănătate.

2.   Supă cremă de ciuperci cu broccoli.Ce este mai bine decât să savurezi o supă caldă într-o seară rece de iarnă! Un bol copios de supă nu numai că ne calmează sufletul, ci ne oferă și mai mulți nutrienți esențiali pentru sănătatea generală.

3.   Frittata cu ouă. Nu va fi o exagerare să spunem că ouăle sunt cel mai bun prieten al omului. Sunt simple, ușor de realizat și au un profil nutritiv puternic. În timp ce albușurile sunt cunoscute a fi ambalate în proteine, gălbenușul este un depozit de vitamina D.

4.   Smoothie cu migdale și spanac. Smoothie (făcut cu lapte sau iaurt) este adesea recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune surse de vitamina D. Făcut cu fructe, legume și nuci, această băutură poate fi o parte a dietei zilnice pentru a vă alimenta cu vitamina D.

Vizualizări: 1,972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: