Loc de parcare confiscat de un samsar de maşini

Un târgujian este nevoit să-şi parcheze maşina pe unde apucă, pentru că-şi găseşte mereu locul de parcare ocupat de către un vecin. Lucian Popescu se plânge că deşi plăteşte pentru a-şi gara maşina în faţa blocului, autorităţile locale nu-i pot rezolva problema. Poliţia Locală vine, constată şi... pleacă!

Lucian Popescu locuieşte în blocul 21 de pe strada Lt.Col. Dumitru Petrescu. În urmă cu două săptămâni, bărbatul a încheiat contract cu Primăria Târgu Jiu pentru un loc de parcare în faţa blocului. De atunci nu a garat niciodată maşina personală pe locul respectiv, pentru că de fiecare dată găseşte parcată maşina unui vecin. „Un vecin, care se ocupă cu maşini second-send, aduce zilnic câte 2-3 maşini şi nu sunt singura persoană care sunt incomodată de el. Îşi pune maşina pe linia despărţitoare şi ocupă câte două locuri. Am apelat la Poliţia Locală, a venit timp de o săptămână zi de zi, dar domnul nu a vrut să se identifice, să recunoască că maşina îi aparţine. I s-au lăsat invitaţii. Eu, plătind nişte bani, vreau să beneficiez de acel loc”, a declarat Lucian Popescu. 

Problemă pasată la Poliţia Locală

Luni, 9 octombrie, un autoturism cu numere de Bulgaria era parcat pe locul rezervat şi plătit de Lucian Popescu. Târgujianul este disperat şi nu ştie cui să i se mai adreseze pentru a putea folosi locul de parcare pentru care scoate bani din buzunar. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că numai poliţiştii locali pot rezolva problema. „Poliţiştii locali au toate pârghiile, altcineva nu poate face nimic. Să facă în aşa fel să găsească o soluţie, de aceea e poliţie. Poate să renunţe la locul de parcare şi gata! Mai sunt locuri libere în zonă. Dar nu e ceva imposibil, să discute la Poliţia Locală. Să-i dea scris că nu pot face nimic”, a spus Toma Şărămăt, responsabilul cu parcările de reşedinţă din Primăria Târgu Jiu.

Poliţia Locală: Maşinile nu pot fi ridicate

Poliţiştii locali spun că nu pot ridica maşinile parcate ilegal pentru că Primăria Târgu Jiu nu dispune de o platformă. „În prezent, Poliţia Locală a Municipiului Târgu Jiu nu poate dispune ridicarea maşinilor. Există un regulament, nu poate fi dispusă o astfel de măsură întrucât administraţia locală nu a achiziţionat încă un autoturism de ridicare corespunzător”, a precizat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.    

Cel care parchează pe locul de parcare contractat de Lucian Popescu a fost amendat cu 300 lei. Dar nu pentru că a ocupat ilegal un loc de parcare, ci pentru că le-a vorbit urât poliţiştilor locali! 

Vizualizări: 13,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: