Localitate din Gorj cu trei parcuri de panouri fotovoltaice

Investiții importante pentru comunitate anunță autoritățile locale din comuna Drăgotești. Anul viitor, aici se vor realiza trei parcuri cu panouri fotovoltaice. Autoritățile locale au emis toate actele necesare începerii investițiilor.

Vorbim de parcuri de panouri fotovoltaice care se întind pe zeci de hectare de teren. Autoritățile locale dau asigurări să investițiile vor fi realizate anul viitor.

”Vreau să vă spun că urmează investiții importante pentru comuna Drăgotești. Complexul Energetic Oltenia va realiza în comună un parc de panouri fotovoltaice pe o suprafață de 50 de hectare. Pe lângă această investiție și un agent economic va realiza încă un parc pe o suprafață de 30 de hectare. Acest parc se va face în urma unui parteneriat public-privat între firma respectivă și primărie”, a spus edilul din Drăgotești, Vili Pasăre.

Și primăria a obținut fonduri europene pentru realizarea unui parc fotovoltaic, care va garanta independență energetică unității administrativ teritorială. ”Un al treilea parc de panouri fotovoltaice va fi realizat de primăria Drăgotești cu fonduri europene. Parcul se va întinde pe trei hectare de teren și va asigura energie electrică pentru toate instituțiile publice din localitate. Pentru toate cele trei parcuri documentația este gata și cel mai probabil lucrările încep în prima parte a anului  viitor”, a mai spus edilul din Drăgotești.

Galerie foto


Vizualizări: 3,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: