Locuinţe ANL pe terenurile fostei unităţi militare

Terenurile fostei unităţi militare din Târgu Jiu vor fi folosite pentru construirea de locuinţe sociale şi locuinţe ANL. Municipalitatea intenţionează să realizeze peste 200 de locuinţe în zonele Narciselor şi Vădeni-Turcineşti. Potrivit înţelegerii cu Ministerul Apărării Naţionale, un procent de 30% din unităţile locative construite pe aceste terenuri vor fi atribuite cadrelor militare de la Garnizoana Târgu Jiu.

Primăria Târgu Jiu a preluat o parte din construcţiile şi terenurile fostei unităţi militare. Este vorba despre trei imobile situate în zona poligonului de tragere de la Vădeni-Turcineşti şi respectiv în zona Cimitirului Eroilor de pe strada Narciselor.

Reprezentanţii municipalităţii spun că pe aceste terenuri vor fi construite locuinţe sociale şi locuinţe ANL. “Imobilul 3121, situat în zona Vădeni-Turcineşti, va fi destinat amenajării unor locuinţe sociale; imobilul Cazarma 1059, compus din construcţii şi teren aferent, din Narciselor va fi folosit pentru realizarea unor obiective sociale (staţie tratare apă, drumuri acces, reţele de utilităţi, grădiniţă şi spaţii de agrement) şi pentru construirea de locuinţe ANL; iar imobilul Cazarma 341, compus din teren şi din construcţii dezafectate, va fi utilizat pentru extinderea spre sud-est a Cimitirului Municipal şi pentru sistematizarea zonei prin construirea de locuinţe”, a declarat Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Pentru a putea prelua construcţiile şi terenurile administrate de către Ministerul Apărării Naţionale, municipalitatea a promis că va realiza sute de locuinţe ANL, din care aproximativ 30% ar urma să fie atribuite cadrelor militare. “În prima fază am propus spre realizare 200 de unităţi locative prin programe ANL, din care minim 60 de locuinţe vor fi atribuite personalului Ministerului Apărării Naţionale din Garnizoana Târgu Jiu”, a mai precizat Grigore Jianu.  

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: