Locuinţe de tip ANL, construite la Turburea

Autorităţile locale din Turburea îşi doresc să aibă apartamente ANL în centrul comunei. În acest sens, s-au făcut deja primele demersuri. Primarul Ion Bârcă a purtat discuţii pentru preluarea de la Petrom a unui bloc nefinalizat, unde iniţial s-a dorit a se realiza apartamente pentru petrolişti. Primăria Turburea a preluat şi fostul sediu Petrom, iar acolo urmează să fie amenajate locuinţe sociale.

Aproximativ 44 de apartamente tip ANL ar putea fi destinate închirierii la Turburea în condiţiile în care autorităţile vor reuşi să obţină finanţare. „Cei de la Petrom mai au în comună un bloc neterminat, un bloc unde ei doreau cândva să facă locuinţe pentru petrolişti, sunt 44 de apartamente, la roşu. Vreau să le facem locuinţe printr-un program ANL. Am promisiune că în maxim o lună de zile îl vom prelua de la Petrom. Apoi voi încerca să găsesc finanţare ori la Compania Naţională de Investiţii, ori la Ministerul Dezvoltării, că se pot aloca fonduri din ambele părţi”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.
Edilul local are şi o alternativă, în condiţiile în care nu va reuşi să obţină finanţare. Acesta se gândeşte să repartizeze apartamentele oamenilor, chiar dacă nu sunt finalizate. Beneficiarii ar urma să le finalizeze, iar autorităţile îi vor scuti de chirie până la amortizarea cheltuielilor. „Beneficiarii trebuie să-şi pună ferestre, uşi, pardoseli, să-şi tencuiască apartamentul, să-l zugrăvească, să-l tencuiască. Omul va putea să-şi facă apartamentul după gustul său, vom face un calcul cât costă modernizarea locuinţei respective, estimativ, iar suma respectivă o vom scădea din chirie, după ce se amortizează cheltuielile, oamenii o să înceapă să-şi plătească chiria. În funcţie de calculele care ies, îi vom lăsa fără să plătească 10-20 de ani, după care le vom percepe şi noi chirie”, a declarat primarul Bârcă.
INVESTIŢIE
Autorităţile locale de la Turburea intenţionează să mai realizeze locuinţe sociale şi în fostul sediu Petrom, clădire deja preluată de primărie. „Am depus documentele la Compania Naţională de Investiţii pentru locuinţe sociale. Vrem totuşi să purtăm discuţii cu părinţii care au copiii la grădiniţă, iar dacă aceştia vor dori ne gândim ca parterul clădirii să-l transformăm într-o grădiniţă cu program prelungit. Sunt 8 camere pe care le putem amenaja în acest sens. Vom face intrări separate pentru copii, întrucât la etajul I şi II vrem să rămână locuinţe sociale”, a precizat Ion Bârcă.

Galerie foto


Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: