Locuinţe sociale în clădirile CE Oltenia

Autorităţile din Roșia de Amaradia vor să preia clădirile pe care le deţine Complexul Energetic Oltenia în localitate. Primarul Liviu Cotojman spune că administraţia CEO vrea să pună la pământ toate clădirile pe care le deţine în localitate, în zonele unde au avut activităţi miniere. Liviu Cotojman vrea să le propună să-i transfere bunurile în domeniul public, iar autorităţile să le reabiliteze și să le transforme în locuinţe sociale pentru localnicii care vor avea nevoie în caz că se va repeta coșmarul alunecărilor de teren.

„Vor să ceară autorizaţie să le demoleze. În situaţia asta, facem noi adrese și le solicităm noi. Dacă se ajunge aici, vrem să le luăm noi. Sunt două blocuri, sunt mai multe clădiri. Rămân locuinţe sociale pentru localitate. Mâine, poimâine, mai fuge terenul nu știu prin ce sat și putem să adăpostim oamenii”, a explicat primarul Liviu Cotojman.

Primarul este de părere că la alte capitole ar trebui să umble șefii CEO pentru a face economii. „Ei vor să le demoleze ca să nu plătească impozit pe ele. Impozitul este obligatoriu. Se gândesc la economii foarte mici. Păi, impozitul pe clădiri e o nimica toată. Blocul e de cinci ori cât o casă. Plătește cam 300 de lei impozit și decât să dea acești bani ca impozit, ca să rămână clădirea, vor să o demoleze. Banii cei mulţi, salarii, sume pompoase se duc în altă parte. Păi aici fac ei economie?”, s-a întrebat primarul din Roșia de Amaradia. (A.A.)

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: