Locuitorii din Dănești, fără apă potabilă. Primăria a găsit o soluție! 

Problema legată de lipsa apei în comuna Dănești pare că și-a găsit rezolvarea! Autoritățile locale au luat hotărârea de a construi un bazin de trei ori mai mare decât actualul, astfel încât oamenii să nu mai sufere de lipsa apei, în perioada de vară. Printre cei care nu aveau apă în gospodărie se numără inclusiv primarul localității Dănești, Mădălin Paliță.  


 


 


Se lucrează la foc automat în comuna Dănești. Administrația locală vrea ca în cel mai scurt timp un un nou bazin, cu o capacitate de 100 de tone de apă, să fie dat în folosință. Astfel, se încearcă rezolvarea unei probleme care aduce mari nemulțumiri oamenilor din comună: lipsa apei la robinet.  


„A fost turnată fundația postamentului pe care va fi amplasat noul bazin de apă de 100 tone, în satul Brătuia. În cel mai scurt timp posibil vom face lucrările necesare pentru deznisiparea puțului și vom introduce o pompă nouă adecvată acestuia . 


După instalarea noului bazin, după deznisipare puțului și după înlocuirea pompei, lucrări susținute financiar de primăria Dănești și puse în operă de salariații Aparegio, sper să fie rezolvată definitiv problema apei potabile în partea de sus a comunei. 


Dacă nici după aceste lucrări nu este suficientă apa, nu ne rămâne decât să forăm un nou puț de apă. 


În mod normal lucrările de spălare a puțului și de înlocuire a pompei ar trebui să fie gata până la finalul acestei luni. (...) Toate aceste probleme se datorează faptului că am "moștenit" de la vechea administrație un sistem de alimentare cu apă pus pe butuci”, a afirmat primarul comunei Dănești, Mădălin Paliță 


Locuitorii din Dănești au primit cu bucurie vestea că se va face o îmbunătățire la sistemul de alimentare cu apă, ținând cont de faptul că s-a ajuns în situația în care în unele zone ale comunei, nu mai curge apă deloc la robinete. 


”Veste bună! Dar până atunci ar trebui să se ia în considerare închiderea robinetului pentru câteva ore pentru cei de jos, pentru a “prinde” și noi puțină apă măcar pentru strictul necesar”,  


Vechiul bazin de apă, care are o capacitate de doar 30 de tone va fi și el lăsat în funcțiune, astfel încât oamenii să poată beneficia și de apa stocată în el.

Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: