Locuitorii din Stăneşti se bat pe apă

Jumătate din sătenii din satul Pârvuleşti din Stăneşti au alimentare cu apă, cealaltă jumătate nu. Interesant este că locuitorii şi-au făcut singuri proiectul pentru apă, primarul neavând nici un amestec. La vremea respectivă, doar jumătate dintre săteni au contribuit financiar la realizarea proiectului. Acum, ceilalţi ar vrea şi ei apă, dar nimeni nu mai e de acord. Oamenii spun că bazinul nu poate oferi apă pentru mai multe persoane.  

Dintre locuitorii satului Pârvuleşti, 23 au apă la robinete, iar 22 nu au. Cei care nu beneficiază de alimentare cu apă sunt extrem de supăraţi pe primarul din localitate, care în campanie le-a promis că le va băga apa. Pentru că nu au voie să se lege la reţeaua vecinilor lor şi nici altă reţea nu există, oamenii cară apa cu găleata de la fântânile din sat. „A venit la mine şi mi-a zis să-l votez. Eu l-am întrebat dacă ne va băga apă şi a zis că o va face şi pe asta numai să-l votez. Acum a uitat de ce a promis şi cărăm în continuare cu găleata de la fântânile din sat”, declară o bătrână.

Sătenii din Pârvuleşti au făcut reţeaua cu apă în urmă cu 8 ani pe banii lor şi cu forţă de muncă proprie. Pentru că în 2002 jumătate din săteni nu au fost de acord să îşi alimenteze gospodăria cu apă curentă, acum cei care au realizat proiectul nu le mai permit acest lucru.

Unii au contribuit, alţii nu

Proiectul de alimentare a fost propriul lor merit şi nu mai permit niciunui alt consătean de-al lor să se racordeze la reţea. Bănuit că s-ar fi legat la reţea fără permisiunea lor, sătenii l-au reclamat pe Vasile Breben la poliţie şi la primărie. La începutul acestei săptămâni, omul s-a trezit cu o echipă la poarta sa care i-a săpat tot şanţul în căutarea ţevilor de apă. Fără să găsească vreo conductă, muncitorii au astupat gropile, ce-i drept, dar nimeni nu îi va mai repara şanţurile recent betonate. „Uitaţi-vă ce mi-au lăsat. Parcă am morminte în faţa porţii. Când l-am întrebat pe primar de ce îmi sapă, mi-a zis că ce mă interesează pe mine, că doar nu sapă pe pământul meu. Numai ce îmi făcusem şi eu curat pe la poartă, mi-am betonat frumos şi acuma ce fac- O iau iar de la capăt- Dacă tot au săpat degeaba, că şi aşa nu au găsit nici-o ţeavă, să-mi repare şanţul”, susţine Vasile Breben.

Primarul din localitate, Vasile Pârvulescu, a asistat personal la săparea gropilor în căutarea conductei de apă. „Am primit o sesizare de la cetăţenii din Pârvuleşti, cum că Vasile Breben şi-a băgat apă de la reţeaua privată a cetăţenilor din sat. Normal că a trebuit să dau curs sesizării şi am mers să verificăm. Nu am găsit nimic şi am pus totul la loc”, declară Vasile Pârvulescu, primarul comunei Stăneşti.

Chiar dacă muncitorii nu au găsit nimic după săpăturile efectuate, sătenii cred că acea conductă există. „Toţi ştim că Breben are apă la robinete, dar conducta o are pe sub podul de beton din faţa casei şi nu l-am putut sparge şi pe ală. Dar o să facem şi asta până la urmă pentru că aşa nu merge. Când i-am cerut bani să îşi bage şi el apă a zis că nu vrea să dea. Stătea şi se uita la noi cum munceam. Acum de ce să-l lăsăm să se racordeze la reţeaua noastră de apă. Şi chiar dacă ar fi, nu se mai poate face asta, pentru că bazinul este deja construit şi nu are o capacitate mai mare decât pentru cele 23 de gospodării”, declară un sătean.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: