Ofiţer SIE în rezervă, licenţiat la UCB

Fostul ofiţer SIE, Emilian Traian Andreescu, şi-a susţinut licenţa la Târgu Jiu, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Traian Andreescu a mai absolvit două facultăţi în cadrul Academiei de Studii Economice, respectiv Facultatea de Finanţe, credit, contabilitate şi Facultatea de comerţ exterior. Emilian Traian Andreescu, acum ofiţer SIE în rezervă, a fost cel mai tânăr diplomat român.

Ofiţerul SIE în rezervă Emilian Traian Traian Andreescu are un CV impresionant. Cunoaşte 11 limbi străine, a deţinut funcţii importante la bănci şi a devenit diplomat la numai 25 de ani.  „Dacă am venit ca fiu al Gorjului să studiez la Târgu Jiu este numai dragostea gorjenilor din diaspora pentru patria mamă. Primul argument a fost viaţa mea gorjenească, fiind după bunicii materni din Tismana, iar bunicii mei paterni sunt din Hurezani”, spune Traian Andreescu. Acesta doreşte să îşi continue studiile la Universitatea „Constantin Brâncuşi”, la masterat. „M-am înscris la zi, puteam să mă înscriu şi la ID, dar era nostalgia după studenţie. M-am înscris în 2003, am urmat cei patru ani, i-am absolvit. Sunt absolvent la alte două facultăţi. O să urmez şi masteratul tot aici”, afirmă acesta. Profesorul coordonator al lucrării de licenţă a fost decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Moise Bojincă. „Lucrarea mea este o lucrare de drept civil. Este vorba de încetarea capacităţii de folosinţă a persoanei fizice. Este un subiect stabilit de profesorul meu coordonator Moise Bojincă”, afirmă Traian Andreescu.

Diplomat la 25 de ani

La vârsta de doar 25 de ani, în anul 1973 a devenit diplomat în Ministerul Afacerilor Externe în cadrul Direcţiei Relaţii Economice şi Organisme Internaţionale, iar în perioada 1975-1978 devine secretar III în cadrul Misiunii Permanente a României la Onu-New York, participând la diverse acţiuni în cadrul Consiliului de securitate al ONU. „După această perioadă am lucrat în profesia mea de economist, comerţ exterior şi în general în activitatea financiar bancară.  După 90 am încercat să trecem economia românească la sistemul de piaţă. Şi atunci m-am axat pe bănci, am făcut BAKOOP-ul”, menţionează Traian Andreescu.

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: