Primarul Rotaru, dezamăgit de sinistraţi

Edilul din Lelești a revenit pe meleagurile natale după câteva zile petrecute în mijlocul sinistraților din Moldova, prima sa concluzie fiind aceea că, pe teren, lucrurile diferă enorm față de cel știute la televizor. El spune că este „dezamăgit” de situația pe care a întâlnit-o la inundațiile din Moldova, unde a fost cu voluntari din comună pentru a-i ajuta pe sinistrați.

Rotaru, care este și vicepreședinte al PSD Gorj, a precizat că a fost în comuna Săucești împreună cu 23 de voluntari pentru a veni în sprijinul sinistraților, localnicii neimplicându-se însă decât în acțiuni ce vizau primirea ajutoarelor ce le erau trimise din diferite colțuri ale țării.

”Din păcate n-a venit decât o televiziune locală din Bacău care să arate ce se întâmplă acolo. Nimeni din acel județ nu participa la îndiguire. Nici măcar primarul și viceprimarul nu s-au dus să le spună oamenilor că am venit să-i ajutăm, localnicii fiind interesați de ajutoarele primite și nimic mai mult. Eu cu băieții mei am făcut un dig din vreo 4000 de saci, iar sătenii veneau la 11.00, când ne întrebau ce facem, apoi la 12.00 se pregăteau de masă, după care plecau acasă. Stăteau la cârciumă, acasă sau ori unde altundeva, numai la îndiguire nu veneau”, precizat Rotaru.

Primarul din Lelești a declarat și că spre comuna respectivă au fost trimise, în opinia sa, foarte multe ajutoare pe care localnicii nu le meritau, el considerând că ajutoarele puteau fi trimise spre zone mult mai afectate de viituri. ”Apa în beciurile lor era de vreo jumătate de metru, așa cum am avut și noi în comună, dar noi nu am chemat niciodată ajutoare în asemenea situații. Ne-am dus cu o motopompă să scoatem apa dintr-un beci și erau acolo zeci de conserve și saci de cartofi primiți de la ajutoare. De fapt, sătenii asta făceau mereu, stăteau la poartă să urmărească sosirea vreunui tir cu ajutoare pentru că, de bună credință, oamenii chiar i-au ajutat. Când i-am văzut cum ardeau lucrurile care nu le conveneau și pe care le primiseră la ajutoare mi-am spus că m-aș gândi de două ori pe viitor dacă m-aș mai implica într-o asemenea situație, deși sunt convins că sunt oameni care au nevoie cu adevărat de sprijinul nostru”, a declarat Rotaru.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: