Adrian Vlad, selecţionat la lotul naţional de baschet

Încă un tânăr talentat din Târgu Jiu va reprezenta cu mândrie oraşul natal pe cele mai înalte culmi ale baschetului. Adrian Vlad a fost recent premiat ca fiind cel mai de perspectivă jucător şi selecţionat alături de un alt târgujian să facă parte din lotul naţional de baschet. La doar 12 ani, tânărul baschetbalist va pleca în „Tabăra Giganţilor” din Braşov pentru a se antrena alături de alţi selecţionaţi.

Baschetul l-a învăţat să comunice, i-a dat aripi şi l-a purtat pe cele mai înalte culmi ale fericirii atunci când câştiga un meci. Acum, după ce a ajuns să facă parte din lotul naţional de juniori, Adrian Vlad mărturiseşte că acesta este destinul lui şi că viitor mai are un singur vis: să joace în cel mai puternic campionat ca senior. Mai sunt mulţi ani până la acel moment însă până atunci Adrian ştie că trebuie să dea ce e mai bun din el în meciurile ce vor urma. Recent premiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu cu o diplomă de excelenţă, Adrian nu a putut fi prezent la festivitate acesta fiind plecat în Serbia pentru un antrenament. „Baschetul m-a deschis mult mai mult faţă de oameni, este un sport care m-a învăţat să comunic, e un joc de echipă. Cred că ăsta este destinul meu de îndată ce am ajuns aici după doar nouă luni de baschet serios. Am fost foarte bucuros când am aflat că am luat locul II la Campionatul Naţional de Minibaschet de la Braşov. Acum trebuie să luăm aurul în faţa lui PH Cluj Napoca”, a mărturisit Adrian Vlad.

Multe premii

În „Tabăra Giganţilor” va sta timp de o săptămână după care se va reuni în lotul naţional ori de câte ori vor avea vreun meci. „Sportul şlefuieşte un caracter. Chiar dacă mi-a răpit puţin copilăria în sensul că la vârsta mea copii au alte priorităţi, nu regret nicio clipă alegerea făcută şi vreau să ajung un mare baschetbalist”, a declarat Adrian Vlad.

Vicecampion naţional, Adrian Vlad mai deţine şi o diplomă din Serbia ca fiind „cel mai tânăr jucător”, locul I la Streetball, locul II la Turneul Internaţional „Victor Perescu”, diploma pentru „Cel mai de perspectivă jucător” di peste 600 de jucători, făcând parte şi din echipa de aur a României.

Părinţii au fost cei care i-au creat toate condiţiile pentru ca tânărul să poată să-şi deprindă mult mai bine abilităţile de a arunca la coş, nu i-au îngrădit niciodată dorinţa de a juca şi mai mult decât atât îl susţin şi sunt alături de el la fiecare meci. „Părinţii mei au înţeles că asta vreau să fac, uneori este costisitor dar nu au zis niciodată nu. M-au sprijinit la fiecare meci şi m-au lăsat să comunic în felul meu, adică prin baschet”, a precizat Adrian Vlad.  

Vizualizări: 256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: