O adolescentă din Plopşoru, învingătoare la un festival din Constanţa

Premiul I la festivalul  „Dobroge, Mândră Grădină” de la Constanţa a ajuns în Gorj! Fericita câştigătoare este Mihaela Vărzanu de 14 ani din comuna Plopşoru. Tânăra care a impresionat juriul cu vocea ei visează acum să ajungă profesoară de muzică pentru a-i ajuta şi pe alţi tineri să-şi pună în valoare talentul.

Mihaela Vărzanu este singurul membru al familiei care a îndrăgit în mod deosebit folclorul. În timp ce sora ei, Andreea, îşi petrecea timpul jucându-se cu prietenii, Mihaela asculta muzică populară. Profesoara Eugenia Zamfir a fost cea care le-a dat vestea părinţilor Mihaelei că au în familie o viitoare mare interpretă de muzică populară, asta după ce a auzit-o pe Mihaela  cântând la ora de muzică. „Aveam 10 ani când fosta mea profesoară de muzică mi-a spus că am voce. M-am bucurat foarte mult, iar de atunci am muncit mult pentru a urca pe podium la festivalurile la care am participat. Am obţinut numeroase  premii pe plan local dar şi naţional. Cel mai mult m-am bucurat pentru locul I obţinut la festivalul „Personalităţi emblematice ale şcolii” de la Sibiu şi de asemenea premiul de la festivalul „Dobroge, Mândră Grădină” de la Constanţa de acum trei săptămâni unde am câştigat premiul I pentru cei mai buni solişti vocali, categoria 14-18 ani”, a spus Mihaela.

Vrea să ajungă profesoară

Mihaela este elevă la liceul din Turceni, dar şi la Şcoala Populară de Artă. Mihaela este bucuroasă pentru că familia a sprijinit-o mereu. „Am sprijinit-o mult, atât eu cât şi restul familiei. Am fost foarte emoţionată când am văzut-o cântând pe o scenă. Când a participat la festivalul de la Constanţa am avut emoţii mai mari ca ea, m-am bucurat enorm când a primit medalia reprezentând locul I la secţiunea solişti vocali”, a spus Andreea, sora Mihaelei.

Solistul preferat al Mihaelei este Victoriţa Lăcătuşu. Tânăra vrea să-i calce pe urme, dar totodată are şi un alt vis: să ajungă la catedră. „Vreau să ajung un mare interpret de muzică populară, să-i încânt cu glasul meu pe românii de pretutindeni, dar cel mai mult îmi doresc să fiu profesoară, să-i ajut şi pe alţii, aşa cum am fost ajutată eu”, a spus Mihaela.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: