Locuitorii din Ţicleni au găsit secretul sănătăţii

Dacă gospodinele din Bălăneşti au găsit secretul unei mâncări gustoase folosind apa cu sare de la un izvor pentru a găti, locuitorii din Ţicleni au găsit secretul sănătăţii şi al frumuseţii. De zeci de ani locuitorii oraşului folosesc pentru uz propriu apa provenită de la un fost puţ de sondă. Apa conţine o cantitate mare de sulf, însă specialiştii spun că este potabilă şi nu puţini sunt cei care o consumă în speranţa că se vor lecui de diferite boli sau pentru uz cosmetic.

Izvorul a ieşit la iveală după scoaterea din uz a sondei în urmă cu zeci de ani, în prezent existând în acea zonă o pompă. Cea mai mare parte din locuitorii oraşului Ţicleni merg zilnic pentru a lua apă considerată ca fiind un remediu pentru diverse afecţiuni.“Vin aproape zilnic să iau apă de aici, este o apă care ameliorează afecţiunile digestive, ale rinichilor, reumatismale, pentru faţă, deoarece predomină sulful în compoziţia ei. Mă simt mult mai bine de când folosesc această apă. Zilnic, aici se perindă zeci de oameni care să ia apă şi pentru băut, dar şi pentru gătit o folosesc, pentru că este apă potabilă”, a spus Veronica Glodeanu, o localnică.

Specialiştii spun că au prelevat probe de apă de la acest puţ şi că apa este potabilă, iar conţinutul de sulf se află în parametrii admisibili. “Un coleg de-al meu, care consumă această apă pentru rinichi, a făcut nişte analize şi spune că este bună apa de băut. Are sulf, dar este potabilă. Este un puţ de adâncime, la 300 de metri, eruptiv, apa iese singură. Deşi acest izvor nu aparţine de noi vom face săptămâna viitoare nişte analize amănunţite. Când voi merge cu probele noastre la Târgu Jiu pentru analize, voi lua şi probe din puţul respectiv”, a precizat  Norica Sprânceană, şef Centru Aparegio Ţicleni.

POSIBILITATE

Autorităţile locale din Ţicleni au în plan amenajarea spaţiului în care se află izvorul şi chiar asfaltarea aleii de acces spre pompă, însă doar dacă cetăţenii care au terenuri în zona respectivă îşi vor da avizul. “Aproape toţi cetăţenii vin acolo să ia apă de băut, este foarte bună pentru tratamente. Dacă localnicii care au pământ acolo declară la notariat că nu au pretenţii, asfaltăm aleea”, a declarat Radu Constantin, primarul din Ţicleni.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: